Ücretli öğretmenler özlük haklarını istiyor

Ücretli öğretmenler özlük haklarını istiyor

Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği üyeleri, özlük hakları ve kadro istekleri için Ulus’ta basın açıklaması yaptı. Dernek başkanı Levent Atasoy, ‘Yıllarca tercih edemediğimiz bölgelerde çalıştık. Yaşlarımız 40’ı geçti. Atanmaya layık olamadık” dedi.

‘’Tecrübelerimiz sınavlarla ölçülemez, KPSS ile alım istiyoruz.’’ yazılı dövizlerle seslerini duyurmak isteyen ücretli öğretmenler 37. kez toplandıkları meydanda taleplerini yineledi.
Basın açıklamasında, ‘’Sabırla bekledik, beş senedir olduğu gibi yine alandayız. Her alandan 5 bin, 10 bin gibi atama rakamları görürken bizi yok sayamazsınız. 10 bin tecrübeli emektarı devlet neden görmez, bizler de şaşkınız’’ ifadelerine yer verildi.

o2.jpg

KOMİK ÜCRETLERE ÇALIŞIYORUZ

Komik ücretlere çalıştıklarını söyleyen Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği başkanı Levent Atasoy gazetemize şu açıklamalarda bulundu: ‘’Bizler yıllarımızı verdik. Hep bir umut dedik. Verilen komik ücretler karşısında ezildik. Ne kira ödeyebiliyoruz ne çocuklarımızın isteklerini karşılayabiliyoruz. Tecrübelerimizi sınavlarla ölçüyorlar. Yıllarca köy okullarında, tercih edemediğimiz bölgelerde çalıştık. Milli eğitimin en emektar en candan neferi olduk. Yaşlarımız 40’ı geçti. Atanmaya layık olamadık. Özlük haklarımızı istiyoruz. Yeterli ücretler ve atanma istiyoruz.’’

o3.jpg

EMEKLİ OLAMIYORUZ

Açıklamalarına devam eden Atasoy, ‘’Ülkemizin en aydın kesimlerine, gazetecilere, yazarlara, duyarlı siyasilerine sesleniyoruz. Bir öğretmen, sizi yetiştiren, topluma kazandıran bir öğretmen. Hiçbir özlük hakkı olmadan bu kast sisteminin içinde çalıştırılıyoruz. Duyarlı olan her vatandaşımıza sesleniyoruz. Bizler öğretmen olarak emekli olamıyoruz biliyor musunuz?’’ ifadelerinde bulundu.
Biz bu meydana artık söz almaya geldik diyen Atasoy, ‘’ Yıllardır sesimizi duyurmak için canla başla uğraştık. Bir anayasal düzenleme talep ediyoruz. Asgari ücret dahi alamıyoruz. Yarım SGK primlerini hesap etmeye uğraşıyoruz’’ şeklinde konuştu.

o5.jpg

ACI BİR TABLO

Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği Üyesi Gülcan Akdoğan, ‘’Dernek olarak 5 yıldır mücadele veriyoruz. Cumhurbaşkanımıza buradan sesleniyoruz. Yıllardır kötü şartlar altında çalıştık. Emeklerimizin karşılığını istiyoruz. Binlerce arkadaşımız dua etmekten dahi yoruldu. Öyle acı bir tablo. Bakın burada bile gözyaşlarını tutamayan arkadaşlarımız var. Yazık değil mi. Neden ağlıyor. Evini geçindiremediği için. Milli Eğitim Bakanımıza sesleniyorum lütfen duyun artık bizi.’’ şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

o8.jpg

KIZIMA DESTEK İÇİN BURADAYIM

İzmir’de ücretli öğretmenlik yapan kızı için geldiğini belirten Müzeyyen Tekduran, ‘’Ben 72 yaşındayım. Daha önce de geldim. Şu gençlik bir daha gelmez. Buraya toplanan bu insanların hepsi iyi niyetle haklarını istiyor. Devlet büyükleri bu insanların sesini duysun artık. Çok yoruldular. Benim kızım da İzmir’de yaşıyor. O gelemediği için ben geldim. Öğretmenler bizim geleceğimizi yetiştirir. Bu vatanın evlatlarıdır. Seslerine kulak verin lütfen’’ diye konuştu.

Basın açıklaması, dernek üyelerinin tek tek söz alıp konuşmasının ardından çeşitli sloganlar eşliğinde sona erdi.

o9.jpg

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK NEDİR?

Ücretli öğretmen, Millî Eğitim Bakanlığı öğretmen kadrosunda açık bulunması halinde ders ücreti karşılığı sözleşme imzalayarak işe alınır. Ücretli öğretmenlik başvurusu İlçe Milli Müdürlüğü'ne yapılır ve sözleşme yalnızca bir öğretim yılını kapsar.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Ataması yapılmamış öğretmenler, ücretli öğretmenlik için kayıtlı oldukları ilçelerin Milli Eğitim Müdürlüklerine başvuru yapabilir. Emekli öğretmenler ve pedagojik formasyon eğitimi almış lisans mezunlarına da ücretli öğretmenlik yapma hakkı tanınıyor.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum