Türkiye’de Sıtma var mı? Sıtma nedir?

Türkiye’de Sıtma var mı? Sıtma nedir?

Türkiye’de Sıtma hastalığı var mı sorusu son günlerde merak konusu oldu. Sıtma hastalığının artışı ile birlikte detaylar merak konusu oldu. Peki, Türkiye’de Sıtma var mı? Sıtma nedir?

Türkiye’de Sıtma var mı? Sıtma nedir? Gibi sorular internette sıkça aranmaya başladı. Türkiye’de Sıtma var mı varsa detayları neler sizler için derledik. Devamı haberimizde…

SITMA NEDİR?

Sağlık Bakanlığı’nın resmi açıklamasına göre sıtma hastalığı, insanlara parazit taşıyan sivrisineğin ısırması sonucu bulaşan, erken tedavi edilmezse ölüme yol açabilecek bir hastalıktır. Nöbetler ile birlikte ateş ve titreme yapan bir hastalık türüdür. Ciddi bir hastalık olarak dikkate alınması ve tedavi edilmesi gerekir.

TÜRKİYE’DE SITMA VAR MI?

Sağlık Bakanlığınca yürütülen Sıtma Eliminasyon Programı sonucuna göre, Türkiye'de yerli sıtma vakası görülmemektedir. Fakat bunun yanında, iklim değişikliği, yaşam alanlarındaki değişiklikler, büyük nüfus hareketleri, düzensiz göçler, sıtmanın endemik olduğu ülkelere seyahat edenlerin ve buralardan gelenlerin sayısının artması nedeniyle Türkiye'de yurt dışı kaynaklı sıtma vakaları görülebilmektedir.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.