Türkiye’de bir ilk: Vegan Kahveci

Türkiye’de bir ilk: Vegan Kahveci

Veganlık, hayvansal hiçbir ürünün tüketilmediği bir beslenme yaşam biçimi olarak biliniyor. Vegan tipi beslenmeye eğilimin bir sonucu olarak dünyanın birçok ülkesinde vegan restoranların sayısında artış yaşanıyor.

Son zamanlarda ülkemizde ise İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde vegan restoranlar öne çıkıyor. Ankara’da Veggy Delivery kafe Türkiye’de bir ilke imza atarak vegan kafe konsepti ile müşterilerine hizmet sunuyor.

Kafenin kurucusu Gamze Deniz işletmesinin kuruluş hikâyesi ile ilgili gazetemize şu bilgileri verdi. ‘’Uzun süre kahvecilik sektöründe çalıştım. Tecrübelerimi, kendi yaşam tarzım olan veganlıkla birleştirerek butik işletmemizi açtım. Veggy Delivery’yi kurmaktaki başlıca amacım çoğunlukla restoran şeklinde hizmet veren vegan işletmelere paralel bir kafe açmaktı ve Türkiye’de bir ilk oldu.’’

v2.jpg

VEGAN OLMAYANLAR DA GELEBİLİR

İşletmenin hedeflediği müşteri kitlesini sadece veganlar oluşturmuyor diyen Deniz, ‘’Vegan olmayan insanlara da hayvanlardan elde edilen süt, et ve yumurta gibi ürünlerin yerine benzer besin değerine ve lezzete sahip bitkisel ürünlerin tüketilebileceğini göstermek istiyoruz. İşletmenin açılışından bu yana geçen kısa süre içinde müşterilerimizin geri dönüşlerinden bunu büyük ölçüde başardığımızı düşünüyorum. Vegan olmayan kişiler de kafemize gelebilir.’’ ifadelerinde bulundu.

v5.jpg

BİTKİ SÜTLERİ KENDİ ÜRETİMİMİZ

İşletmenin kahve menüsünde latte, espresso, cappuccino, caramel macchiato, mocha, americano ve filtre kahve gibi kahve çeşitlerinin mevcut olduğunu dile getiren Deniz, ‘’Bu kahvelerde kullanılan sütler badem, yulaf vb. bitkisel ürünlerden elde edilir. İthal ürünler kullanan işletmelerin aksine Veggy Delivery’de bitkisel süt dışardan alınmıyor, işletmemizin mutfağında üretiliyor. Böylece tasarruf etmiş oluyoruz. Hem ürünlerimizin lezzetiyle hem de fiyatlarımızla müşteri dostu olmaya çalışıyoruz.’’ şeklinde konuştu.

v7.jpg

PEYNİR DEĞİL ÇİĞ BADEM

Kahvenin yanısıra işletmede tatlı ve sandviç servisi de yapıldığını belirten Deniz, ‘’Tatlılarımız günlük çıkıyor. Bitkisel ürünlerden elde edilen beyaz pasta, tiramisu, mozaik kek ve incirli kek de oldukça rağbet görüyor. Sandviç içinde bulunan beyaz peyniri çiğ badem ile üretiyoruz. Cheddar peynirini ise çiğ kaju ve tofu soya fasulyesinden elde ediyoruz.’’ dedi.

İşletmemiz sadece veganlara değil vegan olmayan müşterilerimize de açık diyen Deniz, ‘’İlerleyen süreçte çeşitlerimizi de artırmayı düşünüyoruz.’’ diyerek cümlelerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.