Türkiye Kart nedir? Türkiye Kart çıktı mı? Türkiye Kart nereden alınır?

Türkiye Kart nedir? Türkiye Kart çıktı mı? Türkiye Kart nereden alınır?

Tüm Türkiye’de ki toplu taşıma ağını etkileyecek yeni bir karara imza atılmıştı. Peki, şehir dışında ulaşım sorununu kökten çözecek Türkiye Kart nedir? Türkiye Kart çıktı mı? Türkiye Kart nereden alınır? İşte detaylar…

Tüm yurtta ki toplu taşıma araçlarını ilgilendiren karar 2023’ün başında duyurulmuştu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından geliştirilen sistemle beraber Türkiye’de ki 81 ilin tamamında kullanılabilecek yeni bir kart sistemi duyurulmuştu. Örneğin Ankara’da yaşayan bir vatandaşın İstanbul’a gittiğinde yeni bir ulaşım kartı alması yerine Ankara’da da kullandığı kartı orada da kullanabilmesinin amaçlandığı kartın ne zaman çıkacağı ise merak konusu oldu. Peki, Türkiye Kart nedir? Türkiye Kart çıktı mı? Türkiye Kart nereden alınır? İşte tüm detaylar:

marmaray.jpg

TÜRKİYE KART NEDİR?

Ulaşım hemen her şehirde büyük problemlere yol açabiliyor. Özellikle de büyükşehirlerde bu durum oldukça sıklaşıyor. Hele ki bir de şehir değiştirdiyseniz; günün yoğunluğunda farklı şeylerle vakit kaybı yaşayabiliyorsunuz. İşte bu yüzden yeni bir uygulama artık hayatımıza giriyor. Türkiye Kart sistemi ile vatandaşların olumsuzlukları en aza indirmesinin yanında; onlar için bir kolaylık olması amaçlanıyor. Türkiye Kart, Edirne’den Van’a, Hatay’dan Sinop’a kadar Türkiye’nin bütün şehirlerindeki toplu ulaşımda kullanılabilecek yeni bir ulaşım kartı olarak hayatımıza giriyor.

tramvay.jpg

TÜRKİYE KART ÇIKTI MI?

Birkaç senedir altyapı çalışmaları yapılan Türkiye Kart, 2022’nin üçüncü çeyreğinde kullanılmaya başlanması amaçlanıyordu. Yapılan çalışmalar ve belediye anlaşmalarının biraz uzamasıyla beraber ilk haber 2023 yılının ilk ayında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından verildi. Türkiye Kart artık kullanılmaya başlanacaktı. Ancak; öncelikle bir deneme sürecinin olması gerektiği ve biraz daha beklenilmesi gerektiğini söyleyen bakanlık yetkilileri bakanlığa bağlı raylı sistemlerde bunun kullanabileceğini açıklamıştı.

İlk olarak İstanbul’da Marmaray olarak belirlenen kullanım noktası genişlemeye başladı. Türkiye Kart kullanımında Konya, pilot il olarak belirlendi ve artık kart Konya’da da kullanıma açıldı. Söz konusu ulaşım kartını artık sadece İstanbul’da değil; Konya’da da kullanabilirsiniz. Yetkililer, pilot ve deneme uygulamalarının bitimiyle beraber artık memleketin tamamında kullanılabileceğini de ekledi.

ptt-atm.jpg

TÜRKİYE KART NEREDEN ALINIR?

Türkiye Kart uygulaması, artık hayatımıza girmeye başladı. Önce İstanbul’da kullanılmaya başlanan kart, pilot il olarak belirlenen Konya’da da kullanıma açıldı. Peki, bu kartı nereden alabiliriz? Türkiye Kart uygulaması Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile PTT arasında işbirliği anlaşması imzalanarak kullanıma sunuldu. Yani bu kartı almak çok basit. Herhangi bir PTT şubesine gidilerek Türkiye Kart’tan alabilirsiniz. Kartı aldıktan sonra ATM’den açılışı gerçekleştirilen kartla, daha sonra her yere gidebilirsiniz.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.