Hain içimizden biri çıktı

Hain içimizden biri çıktı

22 Mayıs Pazartesi günü New York’ta bulunan Türkevi binasına bir saldırı gerçekleşmişti. Saldırıyı yapan şahıs demir levye ile camları kırmıştı. Peki, Türkevi’ne saldıran kim? Türkevi saldırganı yakalandı mı? İşte detaylar…

Seneler önce 1977 yılında dönemin dışişleri bakanı tarafından Türkiye’ye kazandırılan bina, yıkılarak yerine yenisi inşa edilmişti. Türkiye ile ilgili olarak; adeta oradaki vatan toprağı olan Türkevi’ne 22 Mayıs gecesi bir saldırı gerçekleşmişti. Saldırının neden ve kim tarafından gerçekleştirildiği ise merak edilmeye başlandı. Türk diplomatlar ve bürokratlardan ard arda açıklamalar gelirken ABD tarafından henüz somut bir gelişme yaşanmadı. Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkevi saldırganının kimliğinin tespit edildiğini açıkladı. Peki, Türkevi’ne saldıran kim? Türkevi saldırganı yakalandı mı? İşte tüm detaylar:

turkevi-saldirgani.jpg

TÜRKEVİ’NE SALDIRAN KİM?

2006 yılında dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün önderliğinde yeni Türkevi binasının yapılmasıyla alakalı çalışmalar başlamış ve eski binanın yıkılıp yerine yeniden yeni bir bina inşa edilmesi kararlaştırılmıştı. Nitekim detaylı çalışmalar yapılıp 2017 senesinde bina yıkılmıştı. Yine aynı sene temeli atılan bina, 2021 yılında açıldı. İçerisinde temsilcilikler ve konsolosluğun bulunduğu New York Türkevi binası, 22 Mayıs gecesi saldırı şoku yaşadı.

turkevi-saldirgani-2.jpg

Saldırı haberini ilk veren kişi olan Ciner Medya ABD Temsilcisi Ali Çınar, saldırganın kimliğinin tespit edildiğini ve Türkevi saldırganının bir Türk olduğunun haberini verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı bir açıklamada Türkiye’den yapılan çalışmalarla Türkevi saldırganının kimliğinin tespit edildiğini ve hangi tarihte Türkiye’den Amerika’ya gittiğini belirlediklerini bildirdi. Peki, Türkevi’ne saldıran kim? Bu sorunun cevabı henüz resmiyet kazanmadı. Saldıran kişi tespit edilse de kimliği kamuoyu ile henüz paylaşılmadı.

turkevi-saldirgani-yakalandi-mi.jpg

TÜRKEVİ SALDIRGANI YAKALANDI MI?

New York’ta ki vatan toprağı Türkevi binasına saldırının üzerinden henüz birkaç gün geçmişken Türkiye’den ardı arkası kesilmeyen kınama açıklamaları geldi. Türkevi saldırganı yakalandı mı? Soruları gündeme geldi. Saldırganın kimliğine Türkiye’den yapılan çalışmalarla ulaşılırken, New York polisinin ise somut bir çalışması olmadı. Saldırı üzerine açıklama yapan New York yetkilileri, soruşturmanın başladığını duyurmuştu. Ancak olayla ilgili henüz yakalanan veya gözaltına alınan kimse olmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu konu üzerine bir demeç vererek ABD yetkililerini göreve çağırdı. Erdoğan, "Türkevi orada size bir emanettir. Türkevinin camlarını levye ile kıran bu teröristi bulmanız gerekiyor. Türkevi'nin camlarını kıran bu teröristi bulmanız gerekiyor. Hadi bakalım hemen, süratle bu teröriste bulmanız lazım. Gereğini de yapmanız lazım" dedi.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.