Türk Mutfağı Haftası nedir? Türk Mutfağı Etkinlikleri Ankara’da ne zaman başlıyor? Türk Mutfağı Etkinlikleri Ankara’da nerede?

Türk Mutfağı Haftası nedir? Türk Mutfağı Etkinlikleri Ankara’da ne zaman başlıyor? Türk Mutfağı Etkinlikleri Ankara’da nerede?

Türk mutfağının zengin içeriklerinin tanıtıldığı Türk Mutfağı Haftası nedir? Türk Mutfağı Etkinlikleri Ankara’da ne zaman başlıyor? Türk Mutfağı Etkinlikleri Ankara’da nerede? İşte tüm detaylar...

Türk mutfağı tüm yörelerde zenginlik içermektedir. Ege’de zeytinyağlı sebze yemekleri, doğuda acılı kebap çeşitleriyle Türkiye topraklarında bin bir çeşit yemek vardır. Ancak dünyada bilinen Türk yemekleri kadar bilinmeyenler de vardır. Bunların bilinilirliğini arttırmak ve reklamını yapmak açısından da çeşitli organizasyonlar düzenlenmektedir. Bu organizasyonlardan biri de Türk Mutfağı haftasıdır. Peki, Türk Mutfağı Haftası nedir? Türk Mutfağı Etkinlikleri Ankara’da ne zaman başlıyor? Türk Mutfağı Etkinlikleri Ankara’da nerede yapılacak? İşte Tüm detaylar:

turk-mutfagi-haftasi-1.jpg

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI NEDİR?

Binyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikâye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk Mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaşıyor. Zengin gastronomi kültürünü Türk Mutfağı Haftası kapsamında, ikinci kez Türkiye Cumhuriyeti’nin dış temsilcilikleri ve yurt içinde tanıtacak olan Türkiye, bu önemli haftanın etkinlikleri sayesinde geniş kitleleri, kadim Türk Mutfağı’nın eşsiz reçeteleriyle tanıştırıyor.

Binyıllardan beri sıfır atık felsefesiyle tencerelerin kaynadığı; birçok özelliğiyle sürdürülebilir olan Türk Mutfağı’nın lezzetleri herkesi büyülüyor. T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinlik 81 ilin tamamında gerçekleştiriliyor. Peki, Türk Mutfağı Etkinlikleri Ankara’da ne zaman başlıyor? Türk Mutfağı Etkinlikleri Ankara’da nerede yapılacak? İşte detaylar:

turk-mutfagi-haftasi-2.jpg

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI NEDEN YAPILIYOR?

Türk Mutfağı Haftası kapsamında yurt içinde ve yurt dışında Türk Mutfağı’nın eşsiz örnekleri sunulurken; bu yılın özel menüsü Hatay mutfağının yerel yemeklerinden oluşuyor. Türk mutfağı haftası neden yapılıyor? sorusu da bu kapsamda merak ediliyor. Türkiye’nin özgün mutfaklarıyla ön plana çıkan şehirleri arasında yer alan Hatay, gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda yer alıyor.

Yüzyıllara dayanan kültürel birikim ve şehrin ağırladığı sayısız medeniyetin eşsiz senteziyle ortaya çıkan Hatay mutfağı, kendine özgü kahvaltısı ve 650’den fazla yemeği ile dikkat çekiyor. Kentin kültürel zenginliğinin yansıdığı Hatay mutfağı, taze sebzelerin, kaliteli zeytinyağının, baklagillerin ve tahılların ağırlıkla kullanıldığı eşsiz bir Akdeniz mutfağı kısmına giriyor. Bu yılki yurt dışı etkinliklerinde yer verilecek Hatay menüsünde ise biberli ekmek, zeytin salatası, humus, kısır, tepsi kebabı ve künefe yer alıyor.

turk-mutfagi-haftasi-3.jpg

TÜRK MUTFAĞI ETKİNLİKLERİ ANKARA’DA NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Yurt içinde ve yurt dışı temsilciliklerinde heyecanla beklenen ve 21 Mayıs Pazar günü başlayan Türk Mutfağı Haftası etkinliklerin Ankara ayağı ise merak ediliyor. İnsanlar Türk Mutfağı Etkinlikleri Ankara’da ne zaman başlıyor? şeklinde sorular sorarak meraklarını gidermeye çalışıyor. Türk Mutfağı Etkinlikleri Ankara’da ne zaman başlıyor? Sorusunun cevabı; 21-27 Mayıs arasında tüm Türkiye’de kutlanan etkinliklerin Ankara ayağı da 24 Mayıs Çarşamba günü yani yarın başlıyor.

TÜRK MUTFAĞI ETKİNLİKLERİ ANKARA’DA NEREDE YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşi Emine Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı önderliğinde düzenlenen etkinliğin Ankara ayağı; yarın Başkent Millet Bahçesi’nde başlayacak.

Ankara'daki etkinlikler; Valilik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Altındağ Belediyesi ev sahipliği ve TAFED işbirliğinde Başkent Millet Bahçesi'nde yarın başlayacak ve 27 Mayıs'a kadar devam edecek. Etkinlikle Başkent mutfağının en özel tarifleri, ünlü şeflerin sunumlarıyla ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

turk-mutfagi-haftasi-4.jpg

"TAM BİR GASTRONOMİ ŞÖLENİ YAŞATACAĞIZ"

TAFED Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıköz, etkinliğe ilişkin yazılı açıklamasında, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde Ankara'da böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Ankara'da bugüne kadar yapılan en büyük gastronomi etkinliğini gerçekleştireceklerini bildiren Açıköz, şunları kaydetti:

"4 gün sürecek program çerçevesinde TAFED'li şeflerimiz yöresel mutfaklardan yerel ürünler kullanarak örnekler hazırlayıp halkımıza sunacak. TAFED'e bağlı 35 gastronomi derneğimiz ve 400 aşçımız çeşitli illerden Ankara'ya gelecek, büyükelçilikler de stantlarıyla programımızda yer alacak. Ankara belediyeleri arasında düzenlenecek yemek yarışmamız, söyleşilerimiz, sokak lezzetlerimiz ve organik pazarımızla Başkentlilere tam bir gastronomi şöleni yaşatacağız."

BAŞKENT MİLLET BAHÇESİ’NE NASIL GİDİLİR?

Başkent Millet Bahçesi, geçtiğimiz yılın başında Ankaralıların kullanımına açıldı. Şehrin merkezinde bir konumda olması dolayısıyla ulaşımında kolay olduğu millet bahçesine metro ile gidilebiliyor. Herkesin alışık olduğu AKM metrosunda inip fuar alanına giriliyor. Aynı zamanda araçlarıyla gelecek olan vatandaşlar içinde belediyenin otoparkı da mevcut.

  • Akköprü Ankamall (Ankara Emniyet Müdürlüğü) yanında bulunan üst geçitten geçerek girebilirsiniz.
  • Ankara Büyükşehir Belediye binası önünden yaya-araç girişinden geçerek girebilirsiniz.
  • Stadyum tarafındaki yaya girişini şu anda kapatmışlar, ilerden Büyükşehir Belediye binasının önüne kadar yürüyerek gitmeniz gerekiyor.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.