Türk Hemşireler Derneği sağlık hizmetlerine dikkat çekti

Türk Hemşireler Derneği sağlık hizmetlerine dikkat çekti

Türk Hemşireler Derneği Hemşireler Haftası kapsamında açıklamalarda bulundu. Son yıllarda yaşanan afetler ve felaketlerde sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekti.

Türk Hemşireler Derneği 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası kapsamında açıklamalarda bulundu. Türk Hemşireler Derneği yaptığı açıklamada sağlık personelinin gördüğü şiddete dikkat çekerek, hemşirelik mesleğinin tehdit altında olduğunu aktardı.

KİLİT SAĞLIK ÇALIŞANLARI HEMŞİRELERDİR

Türk Hemşireler Derneği: “ Son yıllarda küresel ve ulusal düzeyde yaşadığımız afetler/felaketler göstermiştir ki her yerde ve her koşulda en önce ve kesintisiz sürdürülmesi gereken hizmetlerin başında sağlık hizmetleri gelmektedir. Sağlık hizmetlerinin yüzde sekseninin uygulayıcısı ise hemşirelerdir. Halkın hak ettiği sağlık bakımını alabilmesinin garantisi hemşirelerdir. Adil ve insan merkezli bakıma erişmenin ve sürdürmenin garantisi hemşirelerdir” açıklamasında bulundu.

12.jpg

ZOR KOŞULLARDA ÇALIŞIYORLAR

Küresel sağlık sorunlarının üstesinden gelme, küresel sağlığa erişme ve geliştirmede kilit
sağlık çalışanlarının hemşireler olduğuna dikkat çekerek, hemşirelerin görünmez ve tükenmez bir kaynak olarak görüldüğünü belirten Hemşireler Derneği, hemşirelerin olumsuz ve zor koşullarda çalıştığını vurguladı.

ara1.jpg

DEPREMİN ACISINI HALA HİSSEDİYORUZ

Hemşireler Derneği açıklamasına şöyle devam etti: “Deprem felaketinin açtığı yaraların acısını ilk günkü gibi hissettiğimiz bu günlerde hemşireler, olumsuz çalışma koşulları, aşırı iş yükü, ekonomik zorluklar, baskı, mobbing, şiddet gibi pek çok olumsuzlukla mücadele etmeye devam etmekte, tükenmekte, emekli olmakta, göç etmektedir.”

Cansu Demir/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.