Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal: Mekke’nin Fethi 11 Ocak

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal: Mekke’nin Fethi 11 Ocak

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 31 Aralık’ta yapılan Mekke’nin Fethi etkinliklerine yönelik açıklamalarda bulundu. Ünal, “Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 takvimine göre Mekke’nin Fethi 11 Ocak” dedi.

31 Aralık bazı vatandaşlar tarafından yılbaşı olarak kutlanırken; bazı vatandaşlar tarafından da Mekke’nin Fethi olarak bilinerek çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, yaşanan bu duruma ilişkin olarak yaptığı açıklamada toplumda bazı kesimlerin Mekke’nin Fethi’ni 31 Aralık olarak kabul ettiğini, bunun yılbaşına alternatif olarak ortaya çıkartıldığını belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 takvimine göre Mekke’nin Fethi 11 Ocak” dedi. Ünal, dini konularda yetkili ve doğru bilgiyi sağlayan tek kurumun Diyanet İşleri Başkanlığı olduğunu belirterek, “İnsanlara doğru bilgi aktarılmalı. ‘Mekke’nin Fethi 11 Ocak ama biz 31 Aralık veya 1 Ocak’ta Mekke’nin Fethini kutlayacağız’ denilmeli. Sosyal medyada da ‘1 Ocak Mekke’nin Fethi kutlu olsun’ yazar. İnsanlar maalesef bunu araştırmadan inanıyor” diyerek değerlendirmede bulundu.

mekkedddd.jpg

MEKKE’NİN FETHİ DÖNÜM NOKTASIDIR

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, İslam dünyasında Mekke’nin Medine ile birlikte önemli iki şehirden biri olduğunu vurgulayarak, “Peygamberlik Mekke’de gelmiştir. Kabe Mekke’dedir. Hazreti Muhammed(s.a.v)’e peygamberlik geldikten sonra en yakınları dahil, o gün ki müşrikler sevgili peygamberimize eziyet etmişlerdir. En sonunda sevgili peygamberimiz sahabelerle birlikte Medine şehrine hicret etmek zorunda kalmıştır. Tabi sonradan Müslümanların sayısı çoğaldı. Artık Mekke’nin tekrar fethedilmesi gerekir. Tekrar alınması gerekir. Ama fethedilirken de kimsenin burnu kanamamıştır. Müşrikler o gücü gördükten sonra teslim olur. Sevgili peygamberimiz de hiç kimsenin malına canına bir şey olmayacağını söylemiştir ve olmamıştır. Mekke bunun için önemlidir. Bu fetih tarihte yeni bir dönüm noktasıdır. Dolayısıyla bunu anmak gerekir” dedi.

3.jpg

DİYANET’E GÖRE 11 OCAK

Genel Başkan Nuri Ünal, “Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 takvimine göre Mekke’nin Fethi 11 Ocak. Hristiyan aleminin kutladığı bir bayrama alternatif bulmak için biz niye bir yola giriyoruz. Burada bir inatlaşmayla yani bir yeri protesto edeyim derken yanlış bir yola girmenin anlamı yok. Şimdi sosyal medya bir haber çıkıyor vatandaşlar sorgulamadan bakıyor. Bu ister dini bilgilerle ilgili olsun; ister farklı bilgilerle ilgili olsun. Bakıyorsunuz hiç ilgisiz kişiler çıkıyor. Belki hiç dini bilgisi yok, fetvalar veriyor” diye konuştu.

1-003.jpg

DOĞRU BİLGİ AKTARILMALI

Nuri Ünal, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Anayasa 136’ıncı maddesine göre bu konuda görevli olduğunu ve Müslüman vatandaşların Hazreti Muhammed’in hayatını mutlaka okuması gerektiğini belirterek, “Yıllardır böyle yılbaşına alternatif. Birileri çıktı, ‘Biz Mekke’nin Fethini kutluyoruz. Yılbaşı değil Mekke’nin Fethi’. İnsanlara doğru bilgi aktarılmalı. ‘Mekke’nin Fethi 11 Ocak ama biz 31 Aralık veya 1 Ocak’ta Mekke’nin Fethini kutlayacağız’ denilmeli. Sosyal medyada da ‘1 Ocak Mekke’nin Fethi kutlu olsun’ yazar. İnsanlar maalesef bunu araştırmadan inanıyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.