TOKİ'den başkentlilere müjde: Evsiz Ankaralı kalmayacak

TOKİ'den başkentlilere müjde: Evsiz Ankaralı kalmayacak

Evi olmayan Ankaralılara TOKİ müjdeyi verdi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara’da gerçekleştireceği proje ile evsiz olan ve kirada oturan vatandaşlar kolay ev alma fırsatı sunacak.

TOKİ, Ankaralıları ucuza ev sahibi yapacak. Başkentte yaşayan vatandaşlar aylık kira fiyatına ev sahibi olacak. Dar gelirli aileler için tasarlanmış projede aylık 3 bin 574 lira taksitle sıfır 3+1 daire sahibi olunabilecek. Dar gelirli vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olma konusunda en büyük umudu olarak görülen TOKİ, merakla ve heyecanla beklenen yeni konut satışı ilanlarını kamuoyuna duyurmaya devam ediyor.

toki-haymana.jpg

TOKİ boş durmuyor. Bir yandan binaların inşa süreçleri devam ederken; bir yandan da yeni yapılacak projelerin duyurusunu gerçekleştiriyor. Dolayısıyla evi olmayan daha onlarca vatandaşa ulaşabilmek amaçlanıyor. TOKİ'den ucuz ev sahibi olmak isteyen kişilerin yakından takip ettikleri ilanlar için bir projenin daha duyurusu yapıldı. Yeni duyurulan konut projesi ile birlikte başkentte yaşayan vatandaşlar güncel kira fiyatlarından daha ucuz bir maliyetle ev sahibi olacak. Proje detayları ise dar gelirli ailelere yönelik olacak. O detaylar da belli olmuş durumda! İşte yeni müjde, işte o detaylar:

toki.jpg

ANKARA’DA EVSİZ KİMSE KALMAYACAK

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan duyuru ile birlikte Ankara’da faaliyete geçirilen yeni bir projenin daha duyurusu yapıldı. Yapılan duyuruya göre TOKİ Ankara Haymana’da yapılacak yeni konutlar için 71 bin 482 lira peşinat alınacak. Daha sonra ise güncel kiralardan daha ucuz bir miktar olan aylık 3 bin 574 Türk Lirası ödenerek 3+1 evlerin sahibi olunabilecek.

toplu-konut-idaresi.jpg

TOKİ DAR GELİRLİ AİLELER BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

TOKİ, daha önce gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra yeni bir proje ile dar gelirli ailelere yönelik çalışmalarına hız vermişti. Dar gelirli aileler bu projelere başvuru yapabiliyor ve daha ucuz ve daha kolay bir şekilde ev sahibi olabiliyor. Ancak bu projeye başvurabilmenin belirli bazı kuralları var. İşte o kurallar ve şartlar:

  1. T.C. vatandaşı olması,
  2. Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),
  3. Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),
  4. Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulün olmaması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç),
  5. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.),
  6. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 10.000 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 10.000 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 11.500 TL olarak uygulanmaktadır.), gerekmektedir.
  7. Söz konusu kriterleri taşıyan kişiler TOKİ'den ev almak için toki.gov.tr üzerinden yayımlanan duyuruları takip edecekler. TOKİ başvurusu için verilen ilanlarda açıklanan tarihler arasında başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.