Ter kokuları için bunları kesinlikle yapmanız gerekiyor: Yüzde yüz etkili, kesin çözüm…

Ter kokuları için bunları kesinlikle yapmanız gerekiyor: Yüzde yüz etkili, kesin çözüm…

Ter kokusu özellikle de yaz ayları için insanların belalısı olmuş durumda. Ter kokularıyla başı dertte olan kişiler bu işin çözümünü bulmaya çalışıyor. Ter kokusu için öyle bir formül var ki, yüzde yüz etkili kesin çözüm sunuyor. İşte detaylar…

Terlemek, insanın genetik ve vücutsal olarak salgılanması gereken önemli olaylardan biridir. İnsan vücudu, belirli bir ısıda kalabilmesi için terlemesi şarttır. Bilimsel verilere göre insan, her gün en az 1 litre terler. Ancak bazı durumlarda bu durum artabilir. Özellikle de öfke, sinir ve korku gibi duygusal durumlar terlemeyi daha da artırabilir. Ayrıca sağlık anlamında kilolu bir bireyseniz; vücudunuz normal insanlardan daha fazla ter salgılayabilir.

terlemis-bir-insan.jpg

Bütün bunların yanında yenilen aşırı baharatlı ve acı yiyeceklerde ter bezlerini normalden daha fazla çalıştırabilir. Bütün bu olgular sonucu gün içerisinde terlenir ve istenmeyen ter kokuları ortaya çıkar. Bu kokular hem kendimizi hem de çevremizdeki insanları oldukça rahatsız eder. Peki, bu ter kokularından kurtulmak için ne yapılmalıdır? Öyle bir formül var ki, yüzde yüz etki ve kesin çözüm sunmaktadır. Gelin hep birlikte bakalım: İşte tüm detaylar…

terlemis-bir-insan-001.jpg

TER NEDEN OLUŞUR?

Vücudumuzda salgılanan terin yüzde 90’ı sudur. Diğer yüzde 10’luk kısmı ise sodyum ve potasyum gibi önemli elementlerden oluşur. İnsan vücudu iki farklı ter bezlerine sahiptir. Bunlar ekrin ve apokrin ter bezleridir.

Ekrin ter bezinin sayısı vücutta 3 milyona yakın olduğu biliniyor. Bu bezler vücutta daha çok sırt, avuç içi ve ayak tabanında yer alır. Apokrin bezler ise herkesin koku ile başı dertte olduğu bölgelerde yani koltuk altı, kasık ve meme bölgelerinde bulunur. Asıl koku yapan terlemeler bu bölgelerdeki terlemelerdir.

Aslında ter koku yapmaz. Fakat bu sayılan bölgelerdeki bakteriler terin kokmasına ve kıyafetlerde leke bırakmasına sebep olur. Kokuya sebep olan ter değil, bu bölgelerdeki bakterilerdir. Peki, bu bölgedeki kokulardan nasıl kurtulunur? Aradığınız cevap burada:

terlemis-bir-insan-ve-igrenen-insanlar.jpg

TER KOKULARININ ÖNÜNE NASIL GEÇİLİR?

  • Yaz ayları geldiğinde insanlar büyük bir sıkıntıyla baş etme durumunda kalıyor. Bu dert, ter kokusu derdi. Otobüste, dolmuşta veya işte… Bu kokular hayatın her alanında insanın kendisini ve çevresini rahatsız ediyor. Dolayısıyla birey bu sıkıntının önüne geçmek istiyor. Ter kokusunun önüne geçmek aslında çok basit. Nasıl mı? İşte cevabı:
  • Yaz aylarında fazla terlemek istemiyorsanız soğuk su tüketmemeniz gerekmektedir. Uzmanlar soğuk su tüketiminin tere olan etkisini şu şekilde açıklıyor: “Vücuda giren soğuk suyu vücut ısısına çevirmek için aşırı efor sarf edilir. Vücut ısısına dönen su, tere dönüşür.”
  • Uzmanlar tarafından uyarılan bir diğer önemli konu ise yaz aylarında ada çayı içilmelidir. Bunun sebebi ise; ada çayı, ter bezlerinin çalışımını yavaşlatıyor. Dolayısıyla çok terlenmediğinden koku ortaya çıkmıyor.

terlemis-bir-insan-002.jpg

  • Koltuk altı, kasık ve meme bölgesinde oluşan terlemeler, gün içinde lekeler ortaya çıkarıyor. Sosyal çevrede hoş bir görüntü olmuyor. Uzmanlar, bunun için her gün düzenli olarak bu bölgelerin sabun, duş jeli ve su ile düzenli yıkanmasını öneriyor.
  • Vücuttaki bazı bölgelerdeki istenmeyen kıllar, kokunun artmasına sebep olan bir diğer etken. Tüyler, terin belirli bir noktada kalmasına sebebiyet veriyor ve kokuyu yaygınlaştırıyor. Dolayısıyla ter kokusunu önleyebilmek için bu bölgelerdeki istenmeyen tüylerin düzenli olarak alınması gerekiyor.
  • Son olarak uzmanlar deodorant kullanımına dikkat çekiyor. Ancak uzmanlar, deodorantın yanlış kullanıldığını söylüyor. Uzmanlara göre ter kokularına daha etkili bir çözüm için deodorantın geceden uygulanması gerekiyor. Bu sayede ter kokusunun önüne geçilmiş oluyor.

Kaynak: Youtube

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.