TDMMB’de KKTC Cumhurbaşkanı’ndan birlik mesajı

TDMMB’de KKTC Cumhurbaşkanı’ndan birlik mesajı

Gazi Üniversitesi’nde Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği 20. Yıl Olağan Genel Kurul Toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın birlik ve ortak akılla hareket etme mesajları dikkat çekti.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın video konferansla katıldığı kurula, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve Türki Cumhuriyetlerden gelen temsilciler katılım gösterdi. Türk kültürünü yansıtan karma eserlerin olduğu sergi ise gelen konuklar tarafından gezildi. Ayrıca, Mimarlar Birliği Genel Başkanlığı görevini 2016 yılından bu yana sürdüren Mücahit Demirtaş, görevini Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye devretti.

1-002.jpg

ERSİN TATAR TÜRK MÜHENDİSLERE HİTAP ETTİ

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) 20. Yıl Olağan Genel Kurul Toplantısı' açılışına video mesaj yoluyla katıldı. Mesajında, deprem felaketlerinin önlenebilmesi için mimar ve mühendislere büyük görev düşüyor. Tatar ayrıca, depremden etkilenen ve yıkıma uğrayan yapıtların yeniden inşa sürecinde Türkiye ve KKTC'nin iş birliğinin önemli olduğuna dikkat çekti.

Açıklamalarına devam eden Tatar, "Deprem felaketleri sonrasında bina ve binalara yönelik birtakım değişiklikler mimarlık ve mühendislik açısından büyük önem taşımıştır. Dolayısıyla atalarımızdan gelen bütün bu yapılanların tekrar bir kez daha müşahede edilmesiyle daha müreffeh bir gelecek için bu tür çalışmaların en iyisinin yapılabilmesi gerekir. Aramızda müthiş bir iş birliğinin artması, özellikle bu tür bir buluşma ve ortak projelerle mutlaka en iyisi yapılacağına inancımı belirtmek istiyorum" diyerek Türkiye ve KKTC’nin arasındaki işbirliğine dikkat çekti.

2-004.jpg

BİRLİKTE ÇALIŞMAK AKIL KÂRIDIR

Mimar ve mühendislere ithafen, Türk ecdadından aldığı bilgiler doğrultusunda üzerlerine düşenin en iyisini yapacaklarına inandığını söyleyen Tatar, ‘’Ortak kültürümüz gereği ecdadımızdan almış olduğumuz bilgi gereğince en iyisini ve mükemmeliyetini yakalayabilmek için tüm mimar ve mühendislerimizi hangi ülkeden olursa olsun Türk dünyasındaki bütün bu değerlerle harmanlanarak birlikte çalışmak akıl kârıdır. Ortak yol olarak birlikte çalışmak ilerlemek en büyük temennim ve dileğimdir’’ dedi.

Tatar'ın mesajının ardından TDMMB 20. Yıl Olağan Genel Kurul Toplantısı divan heyeti oluşturulmasına geçildi. Toplantıda Türk Dünyası Mühendislik Eserleri Sinevizyon gösterimi filmi de katılımcılara izletildi. Filmde Türkiye ve KKTC arasına kurulan su hattı çalışmalarındaki Türkiye’nin mühendislik alanındaki başarı hikâyesi tekrar hatırlandı.

3-003.jpg

MURAT KÖSE’YE YENİ GÖREV

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) 20. Yıl Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanlığına seçilerek onurlandırıldı. Köse yeni görevini, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş’tan devraldı.

Görevi devraldıktan sonra teşekkür konuşması yapan Köse, ‘’Şahsıma Genel Başkanlık görevi tevdi eden kıymetli büyüklerime ve kongre delegelerimize şükranlarımı sunuyorum. Türk Dünyasında, Dilde, Fikirde ve İşte Birlik’in Mühendislik ve Mimarlık alanında hayata geçirilmesi amacıyla pek çok önemli projeye imza atan Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği’nin emektarlarına saygılarımı sunarım. Başta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcımız Sayın Mücahit Demirtaş olmak üzere, Kurucu Genel Başkanımız İlyas Demirci’ye ve Gönül Coğrafyamızın güzel insanlarına şükranlarımı sunuyorum’’ ifadelerinde bulundu.

Genel Kurul, TDMMB 20. Yıl Üstün Hizmet Ödülleri Töreni'nin ardından yeni görev alan kurul üyelerine plaket sunumu ve teşekkür konuşmalarının ardından sona erdi.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.