"Tatlı sektöründeki fiyat artışıyla çikolata baklavayı geçti"

"Tatlı sektöründeki fiyat artışıyla çikolata baklavayı geçti"

BRD Kutu Genel Müdürü Doruk Angun son zamanlardaki tatlı sektöründe yaşanan fiyat artışlarıyla beraber çikolatanın baklava ve lokum gibi ürünlere göre daha fazla tercih edildiğini söyledi.

Çerçeveli tablo kutunun mucidi, çikolata kutusu, lokum kutusu, şekerleme kutusu imalatında 2005 yılından beri hizmet veren Türkiye’nin en büyük fantezi kutu üreticisi BRD Kutu’nun Genel Müdürü Doruk Angun gazetemize konuştu. Kurumsal firmalara hediyeleri için özel kutular ürettiklerini söyleyen Angun, “Biz 2005 yılından beri el işçiliği çikolata kutuları üretiyoruz. Gördüğünüz çerçeveli çikolata kutularını ilk üreten firmayız. Pastanelere, çikolatacılara, lokum üreticilerine ve kuruyemişçilere vitrinlerinde sergileyebilecekleri özel kutular üretiyoruz. Aynı zamanda kurumsal firmaların özel hediyelerinde gönderebileceği kendi firmalarını temsil eden logolu çikolata kutuları üretiyoruz. Üreten bir firmayız. Aile iş firmasıyız. BRD ismi ailemizi temsil ediyor. Birol-Rabia-Doruk baş harflerimizi temsil ediyor. Türkiye’de Pelit Şeker, Hafız Mustafa gibi önde gelen firmalar için çikolata kutuları üretiyoruz. Geçen günlerde gerçekleşen Bakery Plus etkinliğinde Ankara’daki bayilerimizle buluştuk. Ankara’da ve İstanbul’da görüştüğümüz kişiler vardı. Onlar geldiler, ürünlerimizi görme şansı yakaladılar. Fuar kalabalık ve aktifti. Sektörde çikolatacılarla aşinayız. Cebeci Gıda ile görüştük, farklı firmalar ile iş birliği içerisindeyiz” dedi.

ara2-006.jpg

“ÇİKOLATA HEDİYE ANLAMINDA DAHA MANTIKLI BİR HALE GELDİ”

Baklava ve lokum gibi ürünlerin Antep fıstığı ve benzeri yemişler içerdiği için çikolataya göre daha pahalı hale geldiğini söyleyen Doruk Angun şöyle konuştu:

“Çikolata satışı yapıyoruz, Pelit ile iç içeyiz. Pelit’in çikolatalarını satıyoruz. Onların çikolata kutularını yapıyoruz aynı zamanda. Bizim işlerimizde artış olunca firmaların da satışlarında artış olduğunu düşünüyoruz. Bizim ürünlerimiz genelde hediyeleşmelerde kullanılıyor. İnsanlar çikolata hediye etmeyi seviyorlar. Sektörümüzdeki trendleri, satışları oradan takip ediyoruz. Tabii ki fiyatlarda bir artış var. Geçen seneye göre büyük bir artış yaşandı. Bizim sektör genel eğilime uyuyor bu konuda. Yine de çikolata diğer ürünlere göre daha ucuz kalan bir ürün oldu. Baklava ve lokum gibi ürünler Antep fıstığı içerdiği için fiyatları daha çok yükseldi. Çikolatanın hammaddesi o kadar artmadı. O bakımdan son senelerde çikolata yine hediyelik ürün açısından daha mantıklı hale geldi. Fiyatın geride kalmasıyla beraber tercih edilebilirliğinin arttığını düşünüyorum. Günümüzde hediyeleşmelerde en çok kullanılan ürünlerden birisi olduğu için trendi yüksek. Biz de çikolata kutu satışlarımız ile bunun farkını anlayabiliyoruz. Daha çok çikolatacılar ile çalışıyoruz. Lokum ve baklava üreticilerinin taleplerinde biraz düşüş görünüyor. Her şeye rağmen sektörün genel anlamda genişlediğini düşünüyoruz. Çikolata makinelerinin satışlarında artış olduğunu duyuyoruz. “

basliksiz-1-003.jpg

ÇERÇEVELİ ÇİKOLATA KUTULARINDA DÜNYADA TEK

2012 yılında çerçeveli çikolata kutuları üretmeye başladıklarını söyleyen Angun, bu hamleyle beraber markalarının büyük bir büyümeye gittiğini şu ifadelerle anlattı:

“2012 yılında Ayyıldız Ambalaj Yarışması’nda altın ve gümüş ödülünü birlikte aldık. Bu olay işimiz açısından büyük sükse yarattı. Bu aynı zamanda çerçeveli çikolata kutularımızın çıkış tarihidir. Ürünlerin dünyada da tek üreticisi konumundayız. Bir sanat tablosunu çikolata ile birleştirdiğimiz için firmalar kendi görsellerini ya da meşhur eserleri çikolata kutularının içinde sergileyebildiği için fark yaratıyoruz. Firmaların kendi tezgahlarında eskiden karton kaplarda daha ucuz ürünler vardı. Bizim ürünlerimiz ile birlikte firmalar vitrinlerini güzelleştirmiş oldu. Daha farklı, katma değerli işler yapma şansı yakaladılar.”

Furkan Göktürk Yılmaz/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.