Tatil dolandırıcılığına dikkat: Doğrulama yapmak önemli

Tatil dolandırıcılığına dikkat: Doğrulama yapmak önemli

Turizmci Mustafa Yiğit, son günlerde gündeme gelen web sitelerindeki tatil dolandırıcılarına karşı uyarılarda bulundu. Yiğit, “Vatandaşlarımız web sitelerinden tatillerini TÜRSAB’dan doğrulama ile almalılar. Doğrulama önemli” dedi.

Tatil sezonunun gelmesiyle web sitelerinde artan dolandırıcılığı arttı. Turizm acentesi sahibi Mustafa Yiğit gazetemize özel yaptığı açıklamalarda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Web siteleri üzerinden yapılan tatil alışverişlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli hususun doğrulama olduğunu vurgulayan Yiğit, “Vatandaşlarımız web sitelerinden tatillerini TÜRSAB’dan doğrulama ile almalılar. Doğrulama önemli” dedi. Yiğit ayrıca, “Her acentenin TÜRSAB numarası var. Bu numarayı TÜRSAB’ın kendi sitesine girip oradan kontrolü sağlayabilir. Mağdur vatandaşlarımız itirazlarında kredi kartı ekstresi, kendisine gelen mailleri, sunarak suç duyurusunda bulunabilirler” uyarılarında bulundu.

sahil.jpg

TEYİT EDİLMELİ

Turizm Acentesi Sahibi Mustafa Yiğit, “Söylenenin aksine internet ortamından tatil satın almak güvenlidir. Birçok seyahat acentesinin web sitesi var. Vatandaşlarımızın internet aracılığı ile tatil satın alırken özellikle dikkat etmesi gereken husus söz konusu acente ve web sitesi TÜRSAB üyesi mi? Değil mi? Onu kontrol etmeli. Bu söz konusu teyit nasıl yapılır? Diye sorarsanız eğer? Her acentenin TÜRSAB numarası var. Bu numarayı TÜRSAB’ın kendi sitesine girip oradan kontrolü sağlayabilir. Bu kontrolü kesinlikle yan sekme açarak TÜRSAB’ın gerçek linkini yazıp yapmalarılar. Çünkü söylenene göre dolandırıcılık peşindeki web siteleri sahte linklerle vatandaşları yönlendirmeye çalışıyor” ifadeleri ile uyarılarda bulundu.

sezlong.jpg

FARK EDİLMESİ ZOR

Yiğit, “Dolandırıcılık yapmaya çalışan web siteleri birebir söz konusu otelin linkini kopyalayarak birebir aynı foto ve görüntülerle bu işi yapıyor. Hatta sitede verdikleri telefon numaralarına kendileri cevap vererek müşterileri kandırmaya çalışıyorlar. Vatandaşların bunu fark etmesi çok zor ancak TÜRSAB dan doğrulama ile almalılardır. Ya da direk acentelerin bürolarına uğrayarak tatil satın alabilirler. Ya da otellerin kendi web sitelerinden ve kendi telefon numaraları ile irtibata geçerek tatil satın alabilirler” şeklinde konuştu.

tatil-1.jpg

ZAMAN KAYBETMEDEN İTİRAZ EDİN

Yiğit, herhangi bir dolandırıcılık ortaya çıktığında izlenecek yolu şu şekilde anlattı; “Eğer vatandaşlarımız bu şekilde bir dolandırıcılığa maruz kalırsa hiç zaman kaybetmesinler. Önce tüketici hakem heyetine sonra bulunduğu ildeki savcılığa gidip dolandırıldığına dair suç duyurusunda bulunmalıdır. Bu itirazları kredi kartı ekstresi, kendisine gelen mailleri, tahsilat makbuzları gibi bir şeyler yollamışlarsa onları sunacaklar. Burada en önemli delil kredi kartı ekstresi oluyor. Satın alınan tatil paketlerinde denildiği gibi değilse eksik bilgiden kaynaklı mağduriyet ortaya çıkıyor. Bunu da tüketici hakları mahkemesine başvurmaları doğru olur. İnternet sitesi açıp turizm faaliyeti gösterip TÜRSAB’a bağlı olmayan paravan şirketler var. Bu ayırımı yapmak içinde mutlaka acentenin belge numarasını TÜRSAB’a yazarak bu kontrolü yapması gerekiyor” dedi.

tek.jpg

GÜVENİLİR YERLERİ KULLANIN

Turizm Acentesi Sahibi Mustafa Yiğit, son olarak şu hususlara değindi; “Misafirlerimize tavsiyelerimiz TÜRSAB’a üye olan web sitelerinden ve seyahat acentelerinden internet üzerinden de tatil satın alabilirler. Seyahat acentelerinin hemen hemen hepsinin kendi internet siteleri var. Bu sitelerden alışveriş yapmaları daha güvenilir.”

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.