Tarihi Samanpazarı Meydanı yükseliyor

Tarihi Samanpazarı Meydanı yükseliyor

Başkenti tarihi dokusuna kavuşturmayı amaçlayan Altındağ Belediyesi, eski Samanpazarı Meydanı’nı yeniden Ankaralılarla buluşturmak için gün sayarken, alandaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Altındağ Belediyesi, hizmet binasını Ziraat Mahallesi’nde bulunan İlbank’ın eski binasına taşımış, Belediyenin Samanpazarı’nda bulunan binası ise yıkılarak yerine meydan yapılacağının müjdesi paylaşılmıştı. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı tarafından “Bu proje Cumhuriyet'in ilan edildiği Altındağ'da Türkiye Yüzyılı'na da yakışır bir çalışma” diyerek duyurduğu Samanpazarı Meydanı’ndaki çalışmalar hız kazandı. Çalışmaların daha da ilerlemesi için alana ikinci bir vinç getirilirken, çalışmaların bir yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

altindag-3.jpg

BİTTİĞİNDE YALNIZCA MEYDAN OLMAYACAK

Altındağ Belediyesi’nin Samanpazarı’nda bulunan eski hizmet binasının yerine inşa edilen meydan projesi, yalnızca meydan olarak değil, dinlenme alanları ve otoparkıyla da Ankaralılara hizmet edecek. Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Asım Balcı projenin kapsamı ile ilgili betonarme yapının ortadan kaldırılmasıyla birlikte rahat bir görüntünün ortaya çıkacağını ifade etmişti. Başkan Balcı ayrıca, bölgede üniversitelerin de bulunması dolayısıyla kütüphane, otopark, belediye hizmet noktası ve dinlenme alanlarının yer alacağını açıklamıştı.

altindag-2.jpg

OTOPARK ANLAMINDA ÇEVREYE BÜYÜK RAHATLIK

Tarihi Samanpazarı Meydanı projesinin altında yer alacak 400 araçlık otopark, meydanın bulunduğu konuma araç ve otopark anlamında nefes aldıracak. Daha önce belediye kaynaklarınca aktarılan bilgilerde Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı’nın konuyla ilgili olarak “Burası Ankara Kalesi ve Hamamönü bölgesinin en büyük problemi olan otopark sorununa da neşter vuracak. Yeşil alanın altına kapalı otopark yapılarak yaklaşık 400 araçlık kapasite oluşturacağız. İnsanlar bu anlamda rahat edecek. Buraya tur otobüslerinin de park edilebileceği cepler oluşturacağız. Bölgeyi gezmeye gelenlerin olduğu tur otobüslerine de büyük kolaylık olacak. Hareketlilik arttıkça bölge esnafımız için de ayrı bir canlılık oluşacak” dediği ifade edilmişti.

altindag-4.jpg

ÇALIŞMALARIN HIZLANMASI İÇİN ALANA İKİNCİ VİNÇ GELDİ

2023 yılının ilk aylarında eski binanın yıkılma işlemleri ile başlayan serüven hızlı bir şekilde devam ediyor. Altındağ Belediyesi tarafından yapımına devam edilen meydandaki çalışmaların daha da hızlanması için alana getirilen ikinci vinç kuruldu ve çalışmalarına başladı. Kaba inşaat işlerinin 2024 şubat-mart aylarına kadar bitirilmesi planlanan projenin ise bir sene içinde tamamlanması bekleniyor.

altindag-1-001.jpg

MEYDAN ÇEVRESİNDE DE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Samanpazarı Meydanı inşaatındaki çalışmalar sürerken, Altındağ Belediyesi başka bir çalışmayı daha başlattı. Meydan çevresinde bulunan konakların dış cephe boyaları tarihi dokuya uygun hale getirilmeye başlandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.