Taksiciler sıfır araç bulmakta zorlanıyor

Taksiciler sıfır araç bulmakta zorlanıyor

Hafta başında açıklanan ÖTV indiriminden memnun olan Taksici esnafı Nurullah Dinçer sıfır araç bulmakta zorlandıklarını belirtti. Dinçer, “Talebe göre arzı geliştirmeliyiz. Biran önce ülkemize sıfır araç girişlerinin kolaylaştırılmasını istiyoruz” dedi.

Hafta başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından esnafa müjde olarak açıklanan ticari araçlarda ÖTV indirimini ticari taksi esnafına sorduk. Gazetemize konuşan Ticari Taksi Esnafı Nurullah Dinçer, “İndirimden memnunuz. Sıfır araç bulamıyoruz. Bayilerde esnaf arkadaşlarımıza öncelik verilmeli. Talebe göre arzı geliştirmeliyiz. Biran önce ülkemize sıfır araç girişlerinin kolaylaştırılmasını istiyoruz ”dedi. Dinçer ayrıca taksici esnafının diğer bir sorununa dikkat çekerek, “Hususi arabalara göre ticari araçların trafik sigortaları üç kat daha fazla bu konuda bir düzenleme istiyoruz. Bizlerde normal araçlar gibi iki yılda bir araçlarımızı muayeneye götürmek istiyoruz” vurgusu yaptı.

1-005.jpg

İNDİRİMDEN MEMNUNUZ

Taksi şoförü Nurullah Dinçer, “ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı ticari araçlarda ÖTV indirimi taksiciler camiasında olumlu bir etki oluşturdu. Zaten yaklaşık beş yıl önce bizim ticari aralarımız için bir ÖTV indirimi daha yapılmıştı. O yapılan düzenleme ile birçok taksici meslektaşımız araçlarımızı yenilemişti. Kısmet olursa ve sıfır araç bulmakta sorun yaşamazsak bu indirimden de yararlanmayı düşünen birçok meslektaşımız var” dedi.

2-004.jpg

ARZ TALEBİ KARŞILAMALI

Dinçer, “Biz taksi şoförleri olarak bayilerde sıfır araç bulmakta zorlanıyoruz. Şuan piyasada sıfır araç yok. Bu konu hakkında bence yapılması gereken bayilere gittiğimizde ticari araç sahiplerine biraz daha öncelik verilmesini istiyoruz. Şuanda talebe göre arzı geliştirmeliyiz. Biran önce ülkemize sıfır araç girişlerinin kolaylaştırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

3-002.jpg

SİGORTA VE MUAYNELERE DÜZENLEME GELMELİ

Bizim sektör olarak en büyük sıkıntımız ve talebimiz şu şekilde diyerek araç trafik sigortalarına ve araç muayenelerine değinen Dinçer, “Şuanda ticari taksi şoförleri olarak en büyük sorunlarımızdan birisi hususi arabalara göre ticari araçların trafik sigortaları üç kat daha fazla bu konuda bir düzenleme istiyoruz. Bizlerde normal araçlar gibi iki yılda bir araçlarımızı muayeneye götürmek istiyoruz. Bu sorunlarımıza çözüm bulunması biz ticari taksicileri memnun edecektir” dedi.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.