TABİD’den Aşçı: Kurumların kullanabileceği bedava sistem kalmayacak

TABİD’den Aşçı: Kurumların kullanabileceği bedava sistem kalmayacak

TABİD Yönetim Kurulu Üyesi Melih Aşcı, kapanmaya başlayan ücretsiz kullanılan kurumsal mailler hakkında şirketlere uyarılarda bulundu. Aşıcı, “Önümüzdeki süreçte artık kurumların kullanabileceği bedava sistem kalmayacak” dedi.

Teknoloji Arge Bilim İnovasyon Deneği (TABİD) Yönetim Kurulu Üyesi Melih Aşıcı, 20 Nisan itibari ile kapanmaya başlayan ücretsiz kullanılan kurumsal mailler hakkında bildiklerini anlattı. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Aşıcı, şirketlerin ilerleyen dönemlerde sorunlar yaşamaması için şu konulara değindi; “Önümüzdeki süreçte artık kurumların kullanabileceği bedava sistem kalmayacak diyebiliriz. Şirketlerin kurumsal maillerini artık güvenli sunuculara taşıması gerekiyor. Kurumlar danışmanlık hizmeti almalı. Maliyetten çakmak daha büyük sorunlar çıkarır.”

ara-005.jpg

“MALİ YÜK OLABİLİR”

Aşıcı, “20 Nisandan itibaren ücretsiz mail sistemleri kapatılmaya başlandı. İşletmeler için bedava mail adresi kalmayacak. Kurumsal maillerin kullanımı paralı olduğu için şirketlere maili yük ortaya çıkarıyor. 20 Nisan’dan itibaren bu ücretsiz sistemler kapatılmaya başladı. Yaklaşık altı ay gibi bir süre içinde artık kurumların kullanabileceği bedava sistem kalmayacak diyebiliriz. Şirketlerin bu konuda fazla bilgisi olmadığından sorunlar yaşanmaya başlayacak. Biz bilişimciler olarak şimdiden kurumları bilgilendirmeye başladık” ifadelerini kullandı.

ara2-004.jpg

“YEDEKLEMELERE BAŞLANILMALI”

Aşıcı, “Şirketlerin kurumsal maillerini artık güvenli sunuculara taşıması gerekiyor. Bu kurum kurumlar için sorunlar yaşatabilir. Birincisi maliyet açısından külfetleri olacak. İkincisi kurulum ve arşivi taşıma açısından sorunlar yaşanabilir. Üçüncüsü kurumlar servis bulmakta sorunlar yaşayabilecek. Bu durumlar şirketler için risk olacak. O yüzden şirketlerin iyi bir planlama ile yola çıkmalı. Bu taşıma sürecinde önemli olan konu firmalar arşivlerinin verilerini yedeklemesi gerekiyor. Kendi yedeklemelerini kendileri almalılar. Kesinlikle danışmanlık olmalılar. Çünkü bu taşıma işlemeli alelade yapılabilecek bir şey değil. Ciddi bilgi sahibi olunması gerekir” şeklinde uyarılarda bulundu.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.