Sivil havacılık depremzede çocuklar için bir araya geldi

Sivil havacılık depremzede çocuklar için bir araya geldi

11 İlde depremden etkilenen miniklerin gülüşlerinde umut olmak için hayata geçirilen “Güçlü Yürekler Minik Kanatlar” etkinliği Polatlı Orhan Ünsal Hava Parkı’nda gerçekleştirildi.

Ünsal Group, Türk Hava Kurumu, Başkent Yıldızları, Bodrum Havacılık ve GDH Uçuş Okulu’nun katkılarıyla 6 Şubat depremlerinin ardından bölgede felaketten etkilenen çocukların acılarına merhem olmak için düzenlenen “Güçlü Yürekler Minik Kanatlar” etkinliği Polatlı Orhan Ünsal Hava Parkı’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu pek çok pilotun yanı sıra sivil havacılık camiasından isimler ve depremden etkilenen toplam 100 çocuk katıldı. Kapalı alanda “98. Yılında Atatürk ve Türk Hava Kurumu” isimli, içerisinde Atatürk’ün daha önce hiç görülmemiş fotoğraflarının da bulunduğu fotoğraf sergisi yoğun ilgi gördü. Katılımcıların sabahın erken saatlerinde alanda toplanması ile birlikte açılış konuşmasını yapmak adına Meteoroloji Eğitmeni Seher Ortatatlı kürsüye geldi. 23 Nisan’da depremzede çocuklara uçuş keyfi yaşatarak acılarını hafifletmeyi amaçladıklarını söyleyen Ortatatlı, “Bugün burada toplanmamıza neden olan 06 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketi tüm ülkemize derin bir üzüntü yaşattı. Öncelikle hayatını kaybeden deprem şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, kalan vatandaşlarımıza baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Felaket sonrası normalleşme sürecinde ülkece bir olup herkes elinden geldiğince destek olmaya çalıştı. Biz birkaç pilot arkadaşımızla bir araya geldik. Çocuklarımızın acılarını hafifletebilmek için onlara 23 Nisan tarihinde bir eğitim uçağı ile uçuş deneyimi yaşattık ve belki de geleceğin pilotlarına ışık olmak için bu yola çıktık. Yaşayarak öğrendik ki iyilik çok kolay bulaşıyor ve kartopunun bir çığa dönüşmesi gibi, bizim küçük projemiz güçlü yürekler ile büyüdü. Hayatına dokunabileceğimiz minik kanatların sayısı arttı. Şükürler olsun bugüne gelebildik.” diye konuştu.

ara.jpg

GÜÇLÜ YÜREKLER MİNİK KANATLAR DERNEĞİ KURULACAK

Polatlı’da yer alan Orhan Ünsal Hava Parkı’nı etkinlik için kullanıma açan Tüm Amatör ve Sportif Havacılar Birliği Derneği Başkanı Orhan Ünsal’a teşekkür eden Ortatatlı, “Güçlü Yürekler Minik Kanatlar” adlı bir dernek kuracaklarının müjdesini şöyle verdi:

“Gecesini gündüze katan, canı gönülden çalışan birbirinden kıymetli yol arkadaşlarım, yavru kartallarıma teşekkür ederken tüm imkanlarını bu etkinliğe seferber ederek hava parkını bizlerin kullanımına sunan Orhan Ünsal başta olmak üzere tüm destekçilerimize minnetlerimi sunarım. Depremden etkilenen çocuklarımıza moral ve destek olmak amacıyla 11 ilden cesur yürekli çocuklarımızın gülüşlerinde umut olmak için uçaklarını kullanmamıza izin veren uçuş okullarımız ve çok değerli pilotlarımız, siz de iyi ki varsınız. Benzer organizasyon ve etkinliklerin devamı için "Güçlü Yürekler Minik Kanatlar" adlı bir dernek kuracağımız müjdesini de buradan sizlere duyurmak istiyorum. Atamızın dediği gibi "İstikbal Göklerdedir" diyerek herkesin keyifli vakit geçireceği güzel bir gün diliyorum.”

ara2.jpg

Hangar içinde gerçekleştirilen konuşmaların ardından piste çıkan vatandaşlar güneşli havanın tadını çıkardı. Depremzede çocuklar deneyimli pilotların eşliğinde uçuş keyfini doyasıya yaşadı. Çocuklar Türk Hava Kurumu tarafından açılan “98. Yılında Atatürk ve Türk Hava Kurumu” adlı sergiyi gezme imkanı bulurken müzik eşliğinde dans ettiler. Etkinlik akşam saatlerine kadar devam etti.

Furkan Göktürk Yılmaz/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.