Şifa Hacıbaba: Bitkisel tedavi her derde deva

Şifa Hacıbaba: Bitkisel tedavi her derde deva

Gazetemize konuşan Şifa Hacıbaba sahibi Ali Yıldırım el yapımı sirkelerinin migrenden eklem romatizmasına kadar pek çok hastalığa şifa olduğunu söylerken, insanların bitkisel tedavicilik konusunda doğru bilgilendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Şifa Hacıbaba şirketinin sahibi Ali Yıldırım gazetemize konuştu. 5 nesildir bu mesleği yaptıklarını söyleyen Yıldırım, “ Bizim beşinci nesilden ata mesleğimiz bitkisel tedaviciliktir. Ben Covid-19 pandemisi esnasında ne aşı oldum, ne de maske taktım. Virüs belirtilerini boğazımda hissedince el yapımı doğal alıç sirkemi bir çorba kaşığı kadar içtim. Covid-19 duvara çarpmış gibi gitti. Pandeminin ilk başladığı dönemlerde bu konu özelinde Cumhurbaşkanı ile görüşmek üzere çabaladım ama mümkün olmadı. İnstagram hesabımdan Sayın Cumhurbaşkanına yazdım, sağlık bakanına yazdım, üniversitelere koşuşturdum. Bilim kurulu üyelerinin peşinden koşuşturdum. Bahsettiğim şeyleri yaptığımda aşı daha bulunamamıştı bile. Covid-19 virüsünün ilacı bu diyerek, insanlarımız faydalansın diyerek koşuşturdum. O zamanlar maalesef kimseye ulaşamadım” ifadelerini kullandı.

İNSANLARIN BİLİNÇLENMESİ LAZIM

Pandemi döneminde rahatsızlık yaşayan insanlara ücretsiz sirke dağıttığını aktaran Ali Yıldırım şöyle devam etti:

“Tonlara varan el yapımı sirkem var. Pandemi esnasında sıkıntı yaşadığını duyduğum insanlardan nasibi olanlara bedava dağıttım bu sirkeleri. Şu anda da kan pıhtılaşması, kalp yetmezliği, beyin kanaması gibi rahatsızlıklar oluyor. İddia ediyorum onların da tedavisi burada, el yapımı sirkede. İnsanların bilinçlenmesi lazım. Ben hayatımı Malatya Darende’de sürdürüyordum. Ankara’da Kahramanmaraş günleri olacak dediler, geldim. Malatya günleri olacak dediler, ürünlerimi topladım geldim. Şimdi tüm malı Ankara’ya getirdik, bir tanıdığımızın deposuna yerleştirdik. Allah nasip ederse ülkemizin başkentinde devam edeceğiz artık. Mücadeleye devam edeceğiz. Hayat devam ediyor, beklemiyor. ”

iceri.jpg

MERHEMLERİMİZİN DÜNYADA EŞİ BENZERİ YOK

Uzun emekler vererek ürettikleri el yapımı merhemlerin migrenden eklem romatizmasına kadar pek çok hastalığa iyi geldiğini söyleyen Yıldırım, “Merhemlerimiz var, dünyada eşi benzeri yoktur. Bir buçuk yıldan uzun bir süre mücadele ederek on sekiz çeşit bitki yağından yaptırdığım konsantre tedavi edici merhem. Sinüzit, migren, bel fıtığı, boyun fıtığı, kas-damar kasılması, eklem romatizması, basur, varis, spor sakatlanmaları, sivilce ve diş apsesine iyi gelir. Balgam kurutucu özelliği de var. Bu saydıklarım kesin sonuç alınan bilgilerdir. Bu merhem sadece bizde başka bir yerde yok. Başka yerde ne bayimiz ne şubemiz var. Adımız Şifa Hacıbaba. İnternet mağazamız var, oradaki ortak platformumuzdan alınırsa kargolamayı ücretsiz yapıyoruz.” dedi.

iceri2.jpg

TEK TEK KENDİM YAPIYORUM

Sirke üretirken kimseye itimat edemediğini söyleyen Ali Yıldırım tüm sirkeleri kendisi yapıyor. Sirke çeşidini her sene birer ikişer artırdığını söylüyor ve ekliyor: “Şimdi zamanımız dar ama birkaç sirke çeşidimizi sayayım. Akçadağı armutu sirkesi, tatlı kavun sirkesi, kiraz sirkesi, kayısı sirkesi, elma sirkesi, alıç sirkesi, karpuz sirkesi ve dağ kekiği sirkesi. Saymaya kalksak daha da gider. Zaman geçtikçe sirke çeşidimizi iyice artırdık, nazar değmesin. Fakat çok zamanımızı alıyor, büyük emek veriyoruz. Kendimden başka kimseye de itimat edemediğim için, pimpirikli birisiyim, kendim yapıyorum. Çeşidi her sene birer ikişer artırarak götürüyoruz şimdilik.”

BİTKİSEL TEDAVİCİLİK ATA MESLEĞİMİZ

Bitkisel tedavicilik işinin atalarından kendilerine kaldığını ve büyük dedelerinin Kurtuluş Savaşı zamanında tıbbiyiler ile beraber görev yaptığını belirten Ali Yıldırım şu sözlerle konuşmasını noktaladı:

“Bitkisel tedavicilik ata mesleğimiz. Büyük dedemiz Kurtuluş Savaşı’nda kurşun ile yaralanan askerlere ilaç yapıp gönderiyormuş. Doktorların umut kestiği, tedavinin mümkün görmediği hastalara atalarımız, dedelerimiz tedavi ederdi. Genlerimizden geldiği için bir tane insanın bir dakika rahatsızlık çekmesine gönlümüz razı değil. İyinin en iyisi ürünler yapmaya devam ediyorum.”

Furkan Göktürk Yılmaz/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.