Servisçiler ÖTV'den memnun ama sıfır araç bulamıyor

Servisçiler ÖTV'den memnun ama sıfır araç bulamıyor

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, sektörün ticari araçlarda ÖTV indiriminden memnun olduğunu belirtti. Elmadağlı, “Servisçiler olarak indirimden yararlanmak istiyoruz. Fakat sıfır araç bulamıyoruz” dedi.

Hafta içi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği ticari araçlarda ÖTV indirimi müjdesini Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı ile konuştuk. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Başkan Elmadağlı, “Servisçiler olarak indirimden yararlanmak istiyoruz. Fakat sıfır araç bulamıyoruz. Biran önce sektörde var olan sıfır araç problemi çözülmeli” dedi. Ayrıca Başkan Elmadağlı, “Talebimiz ÖTV’den ziyade araçlarımız için KDV’nin kaldırılması gerekiyor. Bizim Hükümetten geçmiş dönemlerde de KDV talebimiz oldu. Servisçiler olarak şoför bulma konusunda sıkıntılar çekiyoruz. Şoförlüğün tavan yaşını 66’dan 69’a çıkarılmasını istiyoruz” taleplerinde bulundu.

ara21.jpg

"İNDİRİMDEN MEMNUNUZ"

Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, “Bizim sektörümüzdeki ÖTV oranları otobüslerde yüzde 1, midibüslerde yüzde 4, minibüslerde yüzde 9 olarak değişiyor. Tabi ki bu ÖTV indirimi otobüs kullanımında pek etkilemiyor. Minibüsleri etkiliyor. Bu ÖTV indiriminden memnunuz. Ama bizim talebimiz ÖTV’den ziyade bizim araçlarımız için KDV’nin kaldırılması gerekiyor. Bizim Hükümetten geçmiş dönemlerde de KDV talebimiz oldu” dedi.

ara-007.jpg

"ARAÇ BULMAKTA ZORLANIYORUZ"

Elmadağlı, “Uygulanan ÖTV indiriminden daha da önemlisi sektörümüzde araç bulamıyoruz. Sektörde kullanacak sıfır araç bulamıyoruz. Bu yeni araç üretim probleminin çözülmesi gerekiyor. Devletimiz bu konuda çalışma yaptı. Ama yeterli olmadı ki biz hala sıfır araç bulamıyoruz. Biz bu taleplerimizi sürekli dillendiriyoruz. Sektörde ağırlıklı olarak bu sorun dile getiriyor. Bizim sektörümüzü ÖTV pek etkilemiyor. Ama KDV’miz 18 olduğu için bu sektöre zarar veriyor. Genel anlamda KDV’nin kaldırılmasıyla beraber ÖTV indiriminin faydası olacak. Bu şekilde çok bir katkısı olmadı ama yine de yapılan işten memnunuz. Mutlaka araç bulabilirse bu yapılan ÖTV indiriminden yararlanan arkadaşımız olacaktır” ifadelerini kullandı.

ara3-001.jpg

“BEKLENTİLERİMİZ YÜKSEK”

“Biz özellikle okul servis taşıtlarında yaş problemimiz var. Araçlarımızı yenilemek için araç bulamıyoruz” diyerek soruna değinen Elmadağlı, “1 Temmuz itibari ile okul servis araçlarında yaş sınırı 12 yıla düşecek. Biz mevcut araçlarımızı yenileyemediğimizden dolayı birçok aracımız okul taşıtı vasfından düşecek. Şuan yapılan düzenleme ile 15 yaşına kadar çalıştırabiliyoruz. 1 Temmuz’dan itibaren bu yaş 12’ye düştüğünde Türkiye genelinde çok fazla sayıda araç boşa düşecek. Bu konu ile alakalı gerek Sayın Cumhurbaşkanımıza gerekse diğer makamlara resmi yazıyla taleplerimizi de ilettik. Bu konu ile alakalı beklentilerimiz yüksek. Bir an önce konuya çözüm bulunmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

“TAVAN YAŞ YÜKSELTİLMELİ”

Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, açıklamalarına şu şekilde son verdi: “Servisçiler olarak şoför bulma konusunda sıkıntılar çekiyoruz. Normalde 26 yaşından küçük şoförler okul taşıtı kullanamıyor. Tecrübeli şoför aradığınızda bu yaş 31-33’e çıkıyor. Bununda alakalı bir düzenleme yapılmasını istiyoruz. Bu çözümde ya okul araçlarında şoförlüğün tavan yaşını 66’dan 69’a çıkarılmasını istiyoruz. Ya da 26 altı olan yaş sınırının 24 yaşa çekilmesini istiyoruz. Tavan yaşın artırılmasını şoförün devlet hastanesinden alacağı kapsamlı bir sağlık raporu ile olmasını istiyoruz. Bizler için çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği her şeyden daha önemli.”

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.