Şehir hayatından kaçmak isteyenlerin adresi: Mavi Göl! Serin ve eşsiz bir ortam sizi bekliyor

Şehir hayatından kaçmak isteyenlerin adresi: Mavi Göl! Serin ve eşsiz bir ortam sizi bekliyor

Yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte Mavi Göl doldu taştı. Ankara’nın doğal güzelliklerinden biri olan Mavi Göl, şehir hayatından uzaklaşıp vakit geçirmek ve mangal yakmak isteyenler için bir numaralı adres.

Havalar ısındı, tatil sezonu başladı. Tatile gitmeyen, izin günlerinde ailesiyle, arkadaşlarıyla vakit geçirmek isteyen vatandaşların sıklıkla tercih ettiği noktalardan biri Mavi Göl.

Ankara’nın Mamak ilçesinde yer alan Mavi Göl, 2 bin 400 metre karelik alanıyla on binlerce kişinin keyifli vakit geçirmesini sağlıyor. Tarihte Bayındır Barajı olarak bilinen alan, 2005 yılında vatandaşların piknik yapıp keyifli vakit geçirebilmesi amacıyla düzenlenmiş ve Mavi Göl ismiyle hizmete açılmıştır.

mavi-gol-2.gif

BİNLERCE ARAÇLIK OTOPARKI VAR

Ankara’nın çeşitli ilçelerinden ve çevre semtlerden gelenler için Mavi Göl’de yaklaşık 4000 araçlık otopark bulunmaktadır. Mavi Göl’e araçla giriş ücreti ise 20 TL’dir.

su-bisikleti-1.gif

OYUN ALANLARI VE SU BİSİKLETİYLE KEYİFLİ VAKİT GEÇİRİN

Mavi Göl içerisinde vatandaşların eğlenebileceği, futbol, basketbol ve voleybol oynayabileceği onlarca saha ve oyun parkı bulunmaktadır. Ayrıca su bisikleti ve tekne turlarıyla da Mavi Göl’ün serin sularında vakit geçirebilirsiniz.

park.gif

Vatandaşlar su bisikletiyle 30 dakikalık bir gezinti için 100 TL, 45 dakika için 150 TL ve 1 saatlik gezinti için 180 TL ödemek zorunda. Tekne turuna katılmak isteyenlerin ise 25-30 dakikalık bir gezinti için 25 TL ödemesi gerekiyor. 6 kişilik motorlu kayıkların ücreti ise 25 dakikası 250 TL, 40 dakikası 350 TL olarak belirlenmiştir.

top-sahasi.gif

GÖL MANZARASINA KARŞI PİKNİK

Gölün etrafına konulan piknik masaları, kapalı çardaklar ve barbeküler sayesinde eşsiz ve serin bir ortamda keyifli ve huzurlu vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca Mavi Göl de ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için 6 adet büfe ve 6 adet WC bulunmaktadır.

piknik1.gif

Mavi Göl içerisinde engelli vatandaşlar için “Akülü engelli aracı şarj ünitesi” bulunmaktadır. Ailelerin ve çocukların huzurlu ve güvenli bir şekilde vakit geçirmesi için Mavi Göl’de 15 adet güvenlik kulübesi yer almaktadır.

mavi-gol-su-bisikleti.gif

KARAVAN PARKI’NDA KONAKLAMA İMKANI

Kamp severler için Mavi Göl’de 15 araçlık karavan parkı da bulunuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan karavan park 2021 yılında hizmete alındı. Günlük konaklama ücreti 200 TL olan karavan parkta temiz su, elektrik, sosyal donatılar, güvenlik ve otopark imkânı sunuluyor.

karavan.gif

MAVİ GÖL’E NASIL GİDİLİR?

Mavi Göl, Ulus ve Kızılay’a olan yaklaşık 12 kilometrelik uzaklığıyla şehir merkezine en yakın piknik yerlerinin başında geliyor. Mavi Göl’e gitmek için 394 – 398 – 354 ve 355 numaralı otobüslerle, Kayaş Otoban dolmuşlarıyla ve arabalarınızla gidebilirsiniz. Otobüs ve dolmuşla giden vatandaşlar Mavi Göl durağında indikten sonra 5-6 dakika yürüyerek piknik alanına giriş yapabilir.

İzin günlerinizde ve hafta sonları Mavi Göl'de eğlenceli ve güzel vakit geçirebilirsiniz.

Berat Temiz / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.