Samsara nedir? Samsara ne demek?

Samsara nedir? Samsara ne demek?

Samsara nedir? Samsara ne demek? Samsara anlamı ne? Samsara, Sanskrit kökenli modern dillerde birincil olarak "dünya" anlamında kullanılan bir kelimedir.

Samsara nedir? Samsara ne demek? Samsara anlamı ne? Samsara’nın ne olduğu merak konusu olurken bu soruların cevaplarına haberimizde yer verdik. Hinduizm, Budizm, Jainizm, Sihizm dinlerinde reenkarnasyon ya da yeniden doğum döngüsünü anlatan bir kavramdır. İşte, samsara hakkındaki bilgiler.

SAMSARA NEDİR?

Samsara dinlere göre anlam teşkil eden bir kavramdır. Bu dinlerdeki genel anlayışa göre, ölümün gerçekleştiği sırada karmik hesap kişinin yeniden doğduğu sıradaki duruma göre aktarılmaktadır. Bu kavrama göre sayısız miktarda yaşayabilir ve ardından tanrılardan biri olabilir. Bir tanrı daha önceki hayatlarında yaptığı iyiliklerden elde ettiği hikmeti tükenene kadar doğaüstü güçleri kullanabileceğine inanılır. Samsara'nın sonsuz ölüm ve yeniden doğum zincirinden nasıl kurtulunulacağı Budizm ve Hinduizmde ana konulardandır.Samsara yaşamın döngüsünü, ölümü ve yeniden doğuşu, var oluşu ve yok oluşu tanımlar.

Samsara, cehennemden tanrıya kadar insanoğlunun bildiği varlığın bütün tabakalarını içine alarak bütün varlıkları kendi yaşam döngüsünde bulur.
“Karma” felsefesinde istek ve arzular yoluyla kendini bulan eylem, düşünce ve hisler de dahil olur.

Bu döngüden ayrılmak, ilk olarak Karma felsefesine ait bu elemanların tanınması ve anlaşılması ile mümkündür. Mahayana felsefesinde ise Samsara ve Nirvana’nın kimlik teorisinden daha fazlasıdır.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.