Prim indirimi nedir? Prim indirimi nasıl uygulanır?

Prim indirimi nedir? Prim indirimi nasıl uygulanır?

Prim indirimi nedir? Prim indirimi nasıl uygulanır? EYT’liler için prim indirimi nasıl olacak? Kimler yararlanacak? Soruları merak konusu olurken bu soruların cevaplarını sizler için haberimizde derledik.

Prim indirimi nedir? Prim indirimi nasıl uygulanır? EYT’liler için prim indirimi nasıl olacak? Kimler yararlanacak? Soruları merak konusu olurken bu soruların cevaplarını sizler için haberimizde derledik. Emekli olanların tekrar aynı işyerinde çalışmaya başlamasıyla uygulanacak 5 puanlık prim indiriminde merak edilenleri cevapladık.

PRİM İNDİRİMİ NEDİR? PRİM ŞARTLARI NEDİR?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından paylaşılan emekli olanların yeniden çalışmaya başlamasıyla 5 puan prim desteği araştırılmaya başlandı.EYT düzenlemesi kapsamında emekli olanlar yeniden çalışmaya başladıklarında 5 puan prim kazanacak. Teşvik 30 gün içinde aynı işyerinde çalışmaya başlayanlara uygulanacak.

Emeklilik nedeniyle işten ayrılacak olan çalışan işyeri tarafından ‘Sosyal güvenlik destek primi’ sigortalılık kodu ile sigortalı işe giriş bildirgesiyle başvurması gerekiyor.

Çalışanın işten ayrılış bildirgesini 30 gün içinde aynı işyerinden bildirmesi gerekiyor bu kapsamda işyerinin özel sektör işverenine ait olması gerekiyor.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.