OYAK’tan emekliler OYAD çatısı altında birleşti

OYAK’tan emekliler OYAD çatısı altında birleşti

OYAK’tan emekliler OYAD çatısı altında birleşti. OYAK Genel Merkezi önünde toplanan üyeler 63. OYAK Genel Kurulu’nda görüşülmek üzere taleplerini iletti.

Ordu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (OYAD), OYAK Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi. Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) EMS (Emekli Maaş Sistemi) üyelerinin OYAD çatısı altında birleşerek düzenlediği açıklamaya birçok il temsilciliği üyeleri ile STK’lar katıldı. OYAD Genel Başkanı Ömer Öztürk yaptığı konuşmada, “ Ordu Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, OYAK’ın hasmı değil hamisidir, kalkanıdır” diyerek 63. OYAK Genel Kurulu’na taleplerini duyurdu. OYAD üyelerinin talepleri nema oranı, OYAK Genel Kurulu’nda temsil hakkı, EMS üyeliklerinin devamlılığı, banka ve yakıt istasyonlarında sağlanan haklara dair düzenleme ana başlıkları altında sıralandı.

OYAK EMEKLİLERİ TALEPLERİNİ İLETTİ

OYAD’ın OYAK’a düşman değil, dost olduğu yönünde konuşmasına başlayan OYAD Genel Başkanı Öztürk, “OYAK 63’üncü Genel Kurulu’nda açıklanması beklenen 2022 yılı nema oranının gerçekçi, adil, üye memnuniyetini sağlayacak bir oran olması önemlidir. 2022 yılı nemasının 63’üncü Genel Kurul’da asgari % 200 olarak verilmesi üyeler olarak bizde memnuniyet oluşturacaktır. OYAK EMS Üyeleri Temsilciler Kurulu ve Genel Kurulda temsil edilmelidir. Üye ve eşinin vefatı halinde çocukların OYAK EMS üyeliğinin devam ettirilmesi sağlanmalıdır. OYAK kaynaklı konut ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarının bankaların faiz oranlarından düşük olarak uygulanmalıdır. Verilen miktarın günün şartlarına göre yükseltilmelidir. Banka tarafından EMS Üyelerine verilen promosyon miktarının yükseltilmesi, anlaşmanın yıllık yapılması ve diğer bankaların da promosyon ödeme anlaşmasına dahil edilerek rekabet ortamı sağlanmalıdır. OYAK Konutlarının üye lehine avantaj sağlanmalı ve indirimli olarak sunulmalıdır. Yakıt istasyonlarında OYAK üyelerini teşvik edecek şekilde indirim oranı artırılmalıdır” diyerek taleplerini sıraladı.

omercetin1.jpg

87 BİN EMS’Lİ NEMALANIYOR

OYAD Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Özmen ise yaptığı konuşmada OYAK iştiraklerinin 2022’de karlı ve verimli yatırımlarla bir önceki seneye göre farklı alanlarda 5 kata kadar artı gelir elde ettiğini belirterek, “ Elde edilecek gelirin tamamının adil olarak üyelere nema olarak verilmesi, OYAK misyonunda yazılı üye memnuniyetini gerçekleştirmesi için önem taşımaktadır. Çünkü bugün 87 bin EMS üyesi OYAK’tan aldıkları maaş ile geçimini sağlamakta, çeşitli ihtiyaçlarını (ev, araç taksiti, çocuklarının eğitim gideri, kredi ödemeleri vs.) buradan karşılamaktadır. Gerçekçi olmayan düşük bir nema açıklaması biz üyeleri zor durumda bırakacaktır” dedi.

Basın açıklamasına katılan Bando Müziği Eğitim ve Geliştirme Derneği, Uzmanlar Federasyonu, Sivil Memurlar Sendikası, Savunma, Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası, Büro Memur-Sen ve diğer sendikalardan yetkililer de yaptıkları konuşmada desteklerini iletti.

Cemal Emre Kurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
42 Yorum