Oy ve Ötesi nedir? Oy ve Ötesi kimin? Oy ve Ötesi ne iş yapıyor?

Oy ve Ötesi nedir? Oy ve Ötesi kimin? Oy ve Ötesi ne iş yapıyor?

Özellikle de son seçimlerde adına sıkça rastladığımız Oy ve Ötesi, herkes tarafından araştırılan konulardan biri oldu. Arama motorlarına Oy ve Ötesi nedir? Oy ve Ötesi kimin? Oy ve Ötesi ne iş yapıyor? Diye yazan vatandaşlar meraklarını gideriyor.

Kurulduğu günden bu yana gerek yerel gerekse de genel seçimlerde ismini sık duyduğumuz Oy ve Ötesi, seçimlerde sandıkların ritmini tutmasıyla gündemde. Oy ve Ötesinin adını duyandan daha fazla kişi hiçbir yerde duymamış ya da duymuş ve hatırlamıyor oluyor. Duyunca da Oy ve Ötesi nedir? Oy ve Ötesi kimin? Oy ve Ötesi ne iş yapıyor? Diye hemen araştırmaya başlıyor.

oy-ve-otesii.jpg

OY VE ÖTESİ NEDİR?

Oy ve ötesi nedir diye soran vatandaşlar genelde hep aynı cevapla karşılaşıyor. İnsanların karşılaştıkları cevaplar ise Oy ve Ötesi’nin bir dernek olduğu ve seçim günleri gönüllüleri ile sandıkların başında görev aldıklarını öğreniyor. En genel tanımıyla Oy ve Ötesi, gönüllülük esasıyla çalışan bir dernektir.

oy-ve-otesiii.jpg

OY VE ÖTESİ NE İŞ YAPIYOR?

Oy ve Ötesi ne iş yapıyor sorusunun cevabını bizzat onların aktardığı şekilde verelim: “Bir avuç insan olarak başlayan girişimimiz dört ayda şeffaf ve demokratik seçim bilincinin yerleşmesini isteyen 30 binin üzerinde gönüllüden oluşan bir gönüllü platformuna dönüştü ve farklı illerden gönüllülerimizin katılımıyla 50 bine yaklaşarak artmaya devam ediyor. Tüzel bir kişilik altında çalışmalarımızı gerçekleştirmek için 24 Nisan 2014 tarihinde Oy ve Ötesi Derneği’ni kurduk.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde İstanbul’da, Haziran 2014 Yalova’da tekrar eden seçimlerde ve 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandıklarımıza sahip çıkmak üzere sandıklarda gönüllü gözlemcilik yaptık ve sayım tutanaklarını topladık. Gönüllülerimizin emeği, istekliliği ve yoğun katılımıyla onların omuzunda yükselen bu girişimde gördük ki Oy ve Ötesi’nin sandık başındaki tecrübesi tarafsız kalarak görüşü birbirinden farklı binlerce insanı bir araya getirmesi ve beraber uyum içinde çalışabildiklerini öncelikle kendilerinin, sonra da toplumun deneyimlemesi oldu.”

oy-ve-otesiiii.jpg

OY VE ÖTESİ KİMİN?

Oy ve Ötesi Derneği; 8 genç arkadaşın bir araya gelmesiyle kuruldu. Ancak dernek başkanlığını Ertim Orkun sürdürmektedir.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.