Oy kullanmamanın cezası var mı? Oy kullanmama cezası ne kadar?

Oy kullanmamanın cezası var mı? Oy kullanmama cezası ne kadar?

Seçimlerin yaklaşması ile birlikte en çok merak edilenler arasında oy kullanmama cezası yer aldı. Peki, Oy kullanmamanın cezası var mı? Oy kullanmama cezası ne kadar?

2023 28. Dönem Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçiminin yaklaşması ile birlikte seçimle ilgili detaylar merak edilmeye başladı. Vatandaşların en çok merak ettiği sorular arasında Oy kullanmamanın cezası var mı? Oy kullanmama cezası ne kadar? Var. Bizler de sizler için bu soruların cevaplarını derledik. İşte detaylar…

OY KULLANMAMANIN CEZASI VAR MI?

Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimleri 14 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek. 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 25. maddesine göre, seçimlerde oy kullanmak yasal zorunluluktur. Bir vatandaşın, oy kullanmaması durumunda YSK tarafından cezai işlem uygulanmaktadır.

YSK tarafından 2017 seçimleri için belirlenen 22 TL tutar bir önceki 1 Kasım Pazar 2015 seçimlerinde de 22 TL olarak belirlenmişti. 14 Mayıs Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmama cezası ne kadar olacak henüz bir açıklama yapılmadı. Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda oy kullanmama cezası belli olacak. Seçim günü oy kullanmayan kişiler için para cezası dışında hiçbir ceza uygulanamaz.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.