Oy kullanmama cezası var mı? Oy kullanmama cezası ne kadar?

Oy kullanmama cezası var mı? Oy kullanmama cezası ne kadar?

Oy kullanmama cezası var mı? Oy kullanmama cezası ne kadar? Seçimde oy kullanmak zorunlu mu? Oy kullanmazsam ceza alır mıyım? Seçimde oy kullanmak zorunlu mu ve cezası var mı, ne kadar? Gibi sorular merak konusu olurken cevaplarını sizler için derledik.

Oy kullanmama cezası var mı? Oy kullanmama cezası ne kadar? Seçimde oy kullanmak zorunlu mu? Oy kullanmazsam ceza alır mıyım? Seçimde oy kullanmak zorunlu mu ve cezası var mı, ne kadar? Gibi sorular merak konusu olurken cevaplarını sizler için haberimizde derledik. Peki oy kullanamayacak durumda olanlar ve oy kullanmak istemeyenler için ceza ne kadar, ceza var mı? İşte cevabı…

OY KULLANMAMA CEZASI VAR MI?

14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimlerde oy kullanmama cezasının ne kadar olacağı henüz açıklanmadı. Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda oy kullanmama cezası belli olmaktadır.
Oy kullanmayan kişiler için ceza tebligatı gönderilmektedir. Ceza tebligatının elinize ulaşması ile birlikte pusula üzerinde ödeme işlemleri hakkında bilgiler yer almaktadır. Ödeme işlemleri Maliye Bakanlığı ya da PTT gibi kurumlar üzerinden yapılmaktadır. Bu cezalar Maliye Bakanlığı'na ödenmektedir.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.