Ötenazi nedir? Ötenazi ne demek? Ötenazi yasal mı?

Ötenazi nedir? Ötenazi ne demek? Ötenazi yasal mı?

Ötenazi nedir? Ötenazi ne demek? Ötenazi yasal mı? Ötenazi nerede yasal? Ötenazi ne anlama geliyor? Ötenazi haram mı? Gibi sorular internet gündeminde merak konusu oldu.

Ötenazi nedir? Ötenazi ne demek? Ötenazi yasal mı? Ötenazi nerede yasal? Ötenazi ne anlama geliyor? Ötenazi haram mı? Gibi sorular internet gündeminde merak konusu oldu. Peki nedir ötenazi…

ÖTENAZİ NE DEMEK

Ötanazi, bir kişinin veya bir hayvanın yaşamını, yaşamlarının dayanılamayacak durumda olması nedeniyle, acısız veya çok az acıtan bir ölümcül enjeksiyon yapılarak yüksek dozda ilaç verilerek veya kişiyi yaşam destek ünitesinden ayırarak sonlandırmaktır.

ÖTENAZİ NEDİR, NE DEMEK?

Aktif ve pasif ötenazi işlemleri uygulanmaktadır peki nedir ötenazi. Aktif ötenazide kişi isteyerek tıbbi yolla yaşamına son verilmesini talep etmektedir. Doktor kontrolünde gerçekleştirilen ötenazi işleminde genellikle iğne kullanılarak hastanın yaşamına son verilmektedir.Pasif ötenazide ise tedavisi mümkün olmayan ya da ilerlemiş hastalığa sahip kişilerin tedavisi kesilerek hastalığın hızlı bir şekilde ilerlemesi ve ölümle sonuçlanmasıdır.

TÜRKİYE’DE ÖTENAZİ YASAL MI, HARAM MI?

Aktif ötanazi Türkiye'de yasal değildir. Yürürlükte olan 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'na göre, hastaya ötanazi uygulayan hekim tasarlayarak adam öldürme hükümlerine göre yargılanır ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılır. Dini açıdan ise ötenazi haram kabul edilmektedir.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.