ORSİAD Başkanı Çamur: “Sonuç ne olursa olsun sanayi büyüyecek”

ORSİAD Başkanı Çamur: “Sonuç ne olursa olsun sanayi büyüyecek”

ORSİAD Başkanı Levent Çamur, seçim sonucu ne olursa olsun Türkiye sanayisinin büyümeye devam edeceğini söyledi. Başkan Çamur, “Türk sanayicisinin en büyük gücü cesareti, özgüveni ve emeğidir. Bu cesaret ve heyecanımız hiç bitmeyecek” dedi.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çamur seçim sonucunun ne olursa olsun Türkiye sanayisinin büyümeye devam edeceğini belirtti. Gazetemize konuşan Çamur, “Türk sanayicisinin en büyük gücü cesareti, özgüveni ve emeğidir. Bu cesaret ve heyecanımız hiç bitmeyecek. Ülkemizde yatırım hevesi de heyecanı da bitmez. Sanıldığı gibi sanayiciler piyasalardan korkmuş, seçimlerden çekinmiş değil. Aksine yatırım için istekli, heyecanlı” dedi. Ayrıca Çamur, Nisan ayında TBMM'de kabul edilerek Resmî Gazete ’de yayımlanan Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu’na eklenen “Yeşil OSB” tanımını hakkında görüşlerini bildirdi. Türkiye sanayisinin gelişmesinde OSB'lerin kilit rol oynadığını belirten Çamur, “Yeşil dönüşüm sürecine etkin uyum sağlamamız halinde küresel piyasalardaki etkinliğimizin ve özellikle Avrupa Birliği pazarındaki gücümüzün artacağına, yabancı yatırımcıların ülkemize dönüşünün hızlanacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

basliksiz-1-001.jpg

“YATIRIM HEYECANI BİTMEZ”

Deprem sonrası hızla düşen sanayi endeksinin aynı hızla toparlanmaya başlamasının, sanayici ve yatırımcının bu özelliklerinin bir sonucu olduğunu vurgulayan Başkan Çamur, “Mart ayı rakamlarına bakıyoruz, son derece olumlu. Bu çok iyi bir gelişme, güzel bir haber. Özellikle organize sanayi bölgelerinde yatırım yapmak için heyecanla bekleyen, sayısız yatırımcı var. Ülkemizde yatırım hevesi de heyecanı da bitmez. Sanıldığı gibi sanayiciler piyasalardan korkmuş, seçimlerden çekinmiş değil. Aksine yatırım için istekli, heyecanlı. Uzun vadeyle ulaşacağı krediye ulaştıkları an yatırımlarda ciddi bir artış gözlenecektir. Seçimler gelir geçer. Bu seçim de bitecek. Sonrasında ise seçim sonucu ne olursa olsun Türkiye, sanayisiyle büyümeye devam edecek. Böyle bir dönemde sanayi endeksinin büyüme trendinde olması, sanayinin büyümeyi sürdüreceğinin habercisi oluyor” dedi.

ara-007.jpg

“ETKİNLİĞİMİZ ARTACAK”

ORSİAD Başkanı Çamur Nisan ayında TBMM'de kabul edilerek Resmî Gazete ’de yayımlanan "Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunlar ile Türk sanayisinin yarınlara hazırlandığını ve daha temiz enerjiler ile üretimin artacağını belirterek, “Ülkemiz sanayisinin gelişmesinde Organize Sanayi Bölgeleri kilit rol oynuyor. Türkiye’deki sanayi üretiminin neredeyse yarıya yakınını karşılayan OSB’lerimiz artık yeni bir dönüşüm sürecinde. Bunun adı Yeşil Dönüşüm Süreci. Bu sürece etkin bir şekilde uyum sağlamamız halinde küresel piyasalardaki etkinliğimizin artacağına, özellikle Avrupa Birliği pazarındaki gücümüzün artacağına, yabancı yatırımcıların ülkemize dönüşünün hızlanacağına inanıyoruz. En önemlisi de insan ve çevre sağlığının korunması, üretimde tasarrufla elde edilecek ekonomik büyüme. Bilindiği üzere 2021'de Paris İklim Anlaşması'nın TBMM tarafından onaylanması Türkiye açısından bir dönüm noktası olmuştur. Buna göre Türkiye, emisyon azaltım politikaları konusunda çok iddialı bir yola girmiş ve kendisine 2053 net sıfır emisyon hedefi koymuştur. Yeşil Dönüşüm Süreci bu hedefe ulaşmada kilit rol oynayacaktır” şeklinde konuştu.

ara2-001.jpg

“DÖNÜM NOKTASI OLACAK”

ORSİAD Başkanı Levent Çamur son olarak şu hususlara değindi, “Sanayi üretimiyle sağlanan refah artışının, çevre kirliliği üzerine inşa edildiğine dair yaygın bir görüş var. Çevreye zarar vermeden ekonomik büyümenin sağlanabileceği fikri, yeşil ekonomi algısını ortaya çıkardı. Üretimin daha temiz, daha sürdürülebilir ve dönüştürülebilir olabilmesi noktasında dünyanın gelişmiş noktalarında önemli çalışmalar yapılmaya başlandı. Avrupa’daki yeşile dönüşten elbette ülkemiz de etkilendi. Türkiye’deki üretimin lokomotifi olan OSB’ler yeşil dönüşümde de önemli rol üstlendi ve son 7 yıldır birkaç pilot bölgede proje başladı. Projeyle OSB’lerde enerji verimliği ve yenilebilir enerji alanlarında araştırmalar gerçekleştirildi. Yine proje kapsamında OSB’lere yeşil yatırımlar için kredilerin önü açıldı. OSB’lerimizin yeşil dönüşüm fırsatını iyi değerlendirilmesi halinde Türkiye’de istihdamda, üretimde, ihracatta bir dönüm noktası olacaktır.”

Cansu Demir/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.