NFT'nin Türkçesi ne demek? NFT'nin Türkçe karşılığı nedir?

NFT'nin Türkçesi ne demek? NFT'nin Türkçe karşılığı nedir?

NFT'nin Türkçe karşılığı merak konusu oldu. KPSS'de adayların karşısına çıkan Non Fungible Token (NFT) sorusu araştırılmaya başlandı. Peki, NFT'nin Türkçesi ne demek? NFT'nin Türkçe karşılığı nedir?

KPSS'de adayların karşısına çıkan NFT (Non Fungible Token) sorusu araştırılmaya başlandı. Sınava giren adaylarda NFT'nin Türkçe karşılığı merak konusu oldu. Peki, NFT'nin Türkçesi ne demek? NFT'nin Türkçe karşılığı nedir? İşte detaylar:

NFT'NİN TÜRKÇE KARŞILIĞI NEDİR?

Kamu Personel Seçme Sınavı'na giren öğrencilerin karşısına NFT sorusu çıktı. Sınavdan çıkan adaylar NFT'nin Türkçe karşılığını araştırmaya başladı. İşte NFT'nin Türkçe karşılığı:

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Türk Dil Kurumu ile koordineli çalışmaları sonucunda NFT’nin Türkçe karşılığına öneri getirdi. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, artık NFT’nin Türkçe karşılığını “Nitelikli Fikrî Tapu” olarak kullanmayı düşündüklerini açıkladı. Yani NFT'nin Türkçe karşılığı Nitelikli Fikrî Tapu olarak belirlendi.

NFT'nin Türkçe karşılığı

Başkan Koç, NFT kavramının normal şartlarda koleksiyon değerine sahip olabilecek varlıkların dijital dünyadaki yansımaları olarak tanımlanabileceğini belirterek, NFT’nin dijital para birimlerinden farkını şöyle açıkladı:

“NFT’nin dijital para birimlerinden farkı, tüm NFT’ler eşsizdir birbirlerine benzemezler. NFT’ler; en kısa tanımıyla başka bir eşi daha bulunmayan dijital varlıklardır. Koleksiyoner ürünlerinden sanal oyun içeriklerine ve dijital mülklere kadar eşsiz olan birçok dijital varlığı temsil etmektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.