Murat Köse: Derdimiz milletimiz gayemiz hizmettir

Murat Köse: Derdimiz milletimiz gayemiz hizmettir

Mamak Belediyesi 165 çiftçiye 250’şer kilo nohut tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Köse, “Desteklerimizle üreten çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Mamak Belediyesi destekleriyle Mamaklı çiftçilerin yanında olmaya devam ediyor. Mamak’ta tarımsal üretimi artırmak için çiftçilere destek veren Mamak Belediyesi düzenlenen tören ile 165 çiftçiye 250’şer kilo nohut tohumu dağıttı. Törende çiftçilere seslenen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Desteklerimizle üreten çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Derdimiz milletimiz gayemiz hizmettir. Dört yıl önce Mamak daha güzel olacak diyerek yola çıktık o doğrultuda çalışmalar yapıyoruz. Çiftçiler olarak üreten sizsiniz bizlerde sizin yanınızda olarak destek vermeye çalışıyoruz” dedi. Tohum dağıtımı törenine çok sayıda Mamaklı çiftçi katılım sağladı.

murat köse

BÜYÜK SINAVLARDAN GEÇİYORUZ

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Öncelikle Ramazan’ın ülkemize milletimize tüm İslam âlemine huzur ve mutluluk getirmesini dileyerek Ramazan Bayramınızı kutluyoruz. Ramazan ayının bolluğu ve bereketiyle yaşadık. İnşallah Rabbim tekrarını nasip etsin. Şubat ayında yaşadığımız depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet dileyerek yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletçe çok büyük sınavlardan geçiyoruz. Allah hepimize altından kalma gücü versin. Depremle beraber büyük ve aziz bir millet olduğumuzu tekrardan anladık. Acıda ve tasada beraber ve bir olmak millet olmanın en büyük özelliğidir. Biz Mamak olarak bölge için herkesin büyük bir dayanışmayla el ele olduğunu biliyoruz. Tüm Mamaklılardan ve tüm milletimizden Allah razı olsun. Bizde Mamak Belediyesi olarak depremin ilk gününden itibaren elimizden geleni yaparak yaraları sarmaya çalıyoruz. Hayatın normale dönmesi konusunda maksimum gayret sarf ediyoruz. Bu süreç içinde büyük gayret gösteren Mamak Belediyesi personeline teşekkür ederim” ifadeleri ile teşekkürlerini bildirdi.

murat köse adem orman

SÖZ VERDİK YAPTIK

Köse, “Göreve geldiğimiz günden bu güne hep eser belediyeciliği mantığı ile çalıştık. Halka hizmeti Hakka hizmet olarak sayıyoruz. Söz verdik daha fazlasını yaptık” diyerek şöyle devam etti. Bu gurur bizim çalışmalarımızda güç veriyor. Biz insanımıza ve devletimize olan sorumlulukların bilincindeyiz. Aynası iştir kişinin diyerek laf değil icraat üretiyoruz. Derdimiz milletimiz gayemiz hizmettir. Dört yıl önce Mamak daha güzel olacak diyerek yola çıktık o doğrultuda çalışmalar yapıyoruz.”

KÖYLERİMİZE ÖNEM VERİYORUZ

Köse, “Mamak Belediyesi olarak köylerimize ve mahallelerimize çok önem veriyoruz. Üretici çiftçilerimizin her zaman yanındayız. Tüm köylerimize doğalgaz getirdik. Köylerimizin merkeze uzak yerlerinde de çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz bünyesinde köylerimizde köylülerimize özel çalışmalar yapıyoruz. Önceki yıllarda özellikle üreten çiftçilerimize destek amaçlı çok güzel projeler hayata geçirdik. Binlerce meyve ve sebze fidesi dağıttık. Biz bunları yaparken en kolay kısmını yaptık. Üretim gibi zor kısmını siz çiftçilerimiz yapıyor. O yüzden çiftçilerimizin emeğini gayretine bir kez daha teşekkür ediyorum. Üreten sizsiniz bizlerde sizin yanınızda olarak destek vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

HASAT ZAMANINDA DA YANLARINDAYIZ

Başkan Köse son olarak şu cümlelerle vatandaşlara seslendi; “Çiftçilerimizin yanında sadece üretim aşamasında değil hasat zamanında da yanında oluyoruz. Mazot desteğimizle gübre desteğimizle yanlarında oluyoruz. Mamak’ımızın sahip olduğu imkânları tarım ve hayvancılık potansiyelini daha da yukarı çıkarmak için çalışıyoruz. Toprağın ve tarımın öneminin her geçen gün artığını biliyoruz. Mamak Belediyesi olarak da desteklerimizle çiftçimizin yanında oluyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı olan 2023 yılında “Türkiye’nin yüz yılı” vizyonu çerçevesinde çalışıyoruz. Son 21 yılda yapılan yatırımlar bizim donanımımız oldu. Mamak Belediyesi olarak sadece üretimde değil hasat zamanı da çiftçilerimizin yanındayız. Bu çerçevede 165 çiftçi hemşerimize 250 kilo nohut tohumu dağıttık. Güzel Mamak’ımız tarımsal üretime güç katacak.”

alper dündar

‘SEN ÜRET YETER’

Mamak İlçe Tarım Müdürü Alper Dündar, “Geçtiğimi aylarda yaşadığımız depremler ve doğal afetler salgınlar güvenli gıda üretiminin önemini bir kez daha gösterdi. Tüm sektörlerde olduğu gibi tarımsal faaliyetlerimizde de asıl güç üretmektir. Son gelişmelerde bizlere tarımsal üretimin son derece milli bir mesele haline getirdi. Bu gün memur kimliği ile öne çıkan Başkent Ankara’mızda tarımsal üretimin bu kadar konuşulmasında en büyük güçlerden birisi Mamak ve Mamaklı Çiftçilerimizdir. İlçemizde 12 bin büyük baş 16bin 200 küçükbaş olmak üzere toplamda 29 bin baş hayvan varlığıyla da hayvansal üretime katkı sunuyoruz. Güzel Mamak’ta üretim yapan çiftçilerimizi maddi anlamda da yalnız bırakmadık. Tarım Bakanlığı olarak ‘sen üret yeter’ mottosuyla tarımsal destekleri geçen seneye oranla yüzde 70 artırdık” dedi.

DESTEKLER ÇOK ÖNEMLİ

Mamaklı Çiftçi Yavuz Karaaslan, “ Mamak Belediyesi’nin köylüye verdiği hizmetten memnunuz. Çiftçiye verdiği destekle üretime hız veriyoruz. Çiftçiler olarak devletin ve belediyemizin verdiği destekler ile önemli üretimler yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Cansu Demir/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.