Muharrem İnceye yurt dışından gelen oylar ne olacak? Muharrem İnce adaylıktan çekildi mi?

Muharrem İnceye yurt dışından gelen oylar ne olacak? Muharrem İnce adaylıktan çekildi mi?

Türkiye’de yüzyılın seçimine günler kala hareketli saatler yaşanıyor. Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı. Peki, Muharrem İnceye yurt dışından gelen oylar ne olacak? Muharrem İnce adaylıktan çekildi mi?

Türkiye, yüzyılın seçimi için son düzlüğe girdi. Adaylar seçim propagandalarının son çalışmalarını yapıyor. Tüm bu gelişmelerin yanında da çeşitli iddiaların devreye girmesiyle Muharrem İnce, sağlık durumu sebebiyle önemli programlarını iptal etti. Muharrem İnce, ardından 11 Mayıs 2023 Perşembe günü yaptığı kamuoyu açıklamasıyla Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini duyurdu.

İnsanlar bu açıklamanın şokunu yaşarken, akıllara birbirinden farklı ama önemli sorular gelmeye başladı. Vatandaşlar özellikle de; Muharrem İnceye yurt dışından gelen oylar ne olacak ve Muharrem İnce oy pusulasından silinecek mi? Sorularıyla meraklarını gidermeye çalışıyor.

yurt-disi-oylari.jpg

MUHARREM İNCE ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ Mİ?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı. Hakkındaki montaj ve para aldığı iddialarına isyan eden Muharrem İnce, "Seçimi kaybettiklerinde suçu bize atacaklardı. Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekiliyorum" dedi. İnce, Memleket Partisi olarak milletvekilliği seçiminde ise olacaklarını ifade ederek, her evden bir oy istediğini söyledi. İnce yaptığı basın açıklamasında "Bu atılan iftiralara, 'Saray'dan para aldı çekilemez" diyen alçaklara sesleniyorum. Benim bunlardan korktuğum falan yok. 45 gündür direniyorum. Adaylıktan çekiliyorum..." dedi.

yurt-disi-oylari2.jpg

MUHARREM İNCEYE YURT DIŞINDAN GELEN OYLAR NE OLACAK?

Muharrem İnce, üzerine gelen baskılara 45 gündür dayandığını vurgulayarak, muhalefetin seçimi kaybetmesinin suçu atılmasın gerekçesi ile adaylıktan çekildiğini duyurduğu konuşmanın satır araları şu şekildeydi: "Tam 40 yılın üzerinde bir süredir siyasette mücadele ediyorum. Kul hakkı yememeğe özen gösterdim. Doğruya doğru yanlışa yanlış dedim. İsrail'den bir porno sitesinden alıyor görüntüyü yayınlıyorlar. Ve bunu FETÖ'cüler yapıyor. Bütün bunlar oluyorken bu ülkenin savcıları emniyet görevlileri bir şey yapmıyor. Gazeteciler bir tane bile Muharrem inceye iftira atılıyor yazmıyor. Benim böyle bir ses kaydım görüntüm yok ki. Gerçek ya da montaj fark etmez diyemezsin. Çünkü gerçek değil bunu biliyorsun. T.C. Devleti benim itibarımı koruyamamıştır. Alenen iftiradır."

Bütün bunların üzerine merak edilen konu ise Muharrem İnceye yurt dışından gelen oylar ne olacak? Sorusu oldu. Vatandaşlar bu sorunun cevabını ararken resmi kurumlardan henüz net ve kesin bir açıklama gelmedi. Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklaması gelmesi halinde haberimiz güncellenecektir.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.