Milli Güreşçilerde hedef: “Altın madalya”

Milli Güreşçilerde hedef: “Altın madalya”

Kazandıkları başarılar ile Türkiye’nin adını spor tarihine yazdıran ASKİ Spor Kulübü sporcuları, Milli Güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp hedeflerinin olimpiyat oyunlarındaki altın madalyalar olduğunu söyledi.

Güreş sporunda aldıkları madalyalar ile Türkiye’nin adını altın harflerle spor tarihine yazdıran Milli güreşçiler, Taha Akgül ve Rıza Kayaalp gazetemize açıklamalarda bulundu. İki başarılı sporcuda hedeflerinin Olimpiyat oyunlarında başarı sağlamak olduğunu bildirerek başarının çok ve disiplinli çalışmaya borçlu olduklarını vurguladı.

basliksiz-1-002.jpg

SAKATLANDI YİNE DURMADI

Kariyerinde ki 10'uncu Avrupa zaferiyle kendi rekorunu geliştiren Milli Güreşçi Taha Akgül, "Söylerken kolay geliyor ama 10 Avrupa Şampiyonluğu kolay değil. Kazandığımız başarılarla gördüğümüz ilgi denk değil. Dünya’da da bir rekor, Bulgar güreşçinin 7 Avrupa şampiyonluğu var ben bunu 10'a çıkarttım. 3 tane daha ekledim ve kendi rekorumu geliştirdim. Büyük bir çalışma ve azim var. Dış yan bağlarımda yırtık var, evde 5 gün dinlendim ama çalışmalara başladım. Finalde karşılaştığım Gürcü rakibimin 3 Dünya ve Olimpiyat şampiyonluğunu bir saniye ile kaçıran bir durumu var ve ezeli rakibimle finalde karşılaşıyorum. O da altın madalya istiyor ve o da efsane sporcu. Onu ezici bir farkla yenmek büyük bir mücadele ve azim istiyor. Güreş cesaret istiyor. Final maçı öncesi onlarda bizde sessiziz ve stres çok. Bizim irademiz onların iradesinden üstün geliyor yıllardır. Güreş ağır bir spor. 2024 yılı onun için bizim son yılımız olsun olimpiyatlarda ikinci altını alalım ve kariyerimizi bitirelim. Altını alıp, secdede minderi öpmeyi yaradan bize nasip eder inşallah" açıklamalarını yaptı.

icieri.jpg

"REKORU EGALE ETTİK"

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, "Başarıları tekrarlamak çok önemliydi bu şampiyonanın farkı rekoru egale etmekti. Grekoromen stilde şampiyon olmak çok önemliydi, takım olarak 17 yıl sonra birinci olduk. Disiplinli çalıştık. Finalde sakatlanmama rağmen, rakibi kaldırırken ayağımın arkasında yırtılma sesi duydum. İnanılmaz derecede acı vardı, ama sabrettim. Zorlanmadan şampiyonluk gelmiyor. Şükürler olsun savaştık ve şampiyonluğu elde ettik, rekoru egale ettik. Deprem felaketinden ötürü sevincimi minderde tam gösteremedim. Önümüzde Dünya Şampiyonası var. Dünya, Avrupa ve Olimpiyatlar var önümüzde. 15 ay gibi kısa bir süre var. Dişimi sıkıp, 15 ayda yeni başarıları ülkemize getireceğim. En önemli şey, Olimpiyatlarda altın madalya alıp bırakmak istiyorum, dördüncü olimpiyat madalyamı alıp sporculuğu bırakmak belki de bir sporcu için çok güzel bir final olacak. Toplam madalya sayısında Kalerin'in 24, benim 25 madalyam var. Toplam madalyada geçtim. O kürsüye çıkmak, bayrağımızı dalgalandırmak her şeye bedel" ifadelerini kullandı.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.