Millet Bahçesi’nde Engelliler Haftası etkinliği düzenlendi

Millet Bahçesi’nde Engelliler Haftası etkinliği düzenlendi

Engelliler Haftası dolayısıyla Millet Bahçesi’nde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte birçok engelli ailesi ve vatandaşlar bir araya gelerek eğlendi. Aile ve bireyler eğlenirken etkinliğe katılanlar destek ve gurur mesajlarını iletti.

Türkiye Özel Sporcular Eğitim Yardım ve Spor Vakfı tarafından Başkent Millet Bahçesi’nde Engelliler Haftası dolayısıyla “Özel Sporcular Engelsiz, Piknik, Kültür ve Spor Şenliği” düzenlendi. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ve birçok dernek ve kulüplerin katıldığı etkinlikte engelleri vatandaşlar, sporcular ve aileleri taleplerini iletti ve eğlendi. Engelli bireyler ve aileleri taleplerini eğitim, sigorta ve rehabilitasyon başlıklarında sıraladı. Etkinlikte engelli bireyler ve sporcular gösteriler sergiledi. Aynı zamanda oyun ve yarışmalar gerçekleşti.

etkinlikoyun.jpg

“HİZMETTE BULUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Etkinlikte gazetemize konuşan TÖSEV Yönetim Kurulu Üyesi Ensar Kurt “10-16 Mayıs Engelliler Haftası vesilesiyle TÖSEV aracılığıyla Ankara’da tüm özel sporcularımız ve ailelerimizle birlikte piknik, şenlik, kahvaltı ve eğlence yapıyoruz. Bu yıl 2’incisini gerçekleştiriyoruz. Özel sporcu veya çocuk olarak gösteri yapabilen müzik performansı yapabilen ya da sportif alanda başarılı olan çocuklarımızın da burada sportif başarılarını gösterebilecekleri bir etkinlik düzenliyoruz” dedi.

TÖSEV Başkanı Ömer Osman Yanık ise, “Yıllardır bu işlerle uğraşan uzman ekip ve kadrolarla birlikte siz kıymetli özel sporcularımızın aileleriyle ve özel çocuklarımızın hizmetinde bulunduk. Bundan sonrada inşallah bulunmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

kahvalti2.jpg

“SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta yaptığı konuşmada 20 yılda engelli bireylerin hayatında çok şey değiştiğini belirterek, “Çok şükür bugünlere geldik. Sizler ve çocuklarımızla beraber toplumsal ve sosyal hayatta gurur duyuyoruz. Sizin gibi ailelerle gurur duyuyoruz çünkü bu çocuklarımızı yetiştirirken siz de büyük bir çaba ve emek sarf ediyorsunuz. Bugün güzel bir gün inşallah keyifli dolu dolu bir gün geçirirsiniz” dedi.

Jülide Sarıeroğlu ise engelliler ile ilgili çalışmalara ve desteğe devam edeceklerini kaydederek, “Neye ihtiyaç var ise zaman ve duruma göre ne talep ediliyorsa, bunlar için emin olun bilin ki her zaman sizinleyiz” şeklinde konuştu.

leylasahinusta.jpg

ONLARI YAKINDAN TANIMALIYIZ

Gazetemize konuşan Ankara İl Engelliler Meclisi Başkan Vekili Yusuf Sipahi, engelliler ile ilgili faaliyette bulunan herkese teşekkür ederek, “Yakından tanıdığınız zaman onların engelli olmadığı anlaşılıyor. En az bizim kadar tüm olayları değerlendirmede, fikir üretmede, beceride pek çok örnek engelli arkadaşlarımız var. Profesör olan doçent olan diğer dallarda eğitim alan. Dolayısıyla engellileri dışlamamak lazım diye düşünüyoruz. Mutlaka engelli kardeşlerimizin sosyal alanda etkinliklerde, ulaşım ve eğitim olsun diğer faaliyetlerde destek olunmalı onlara göre de hayat tanzim etmeli diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Cemal Emre Kurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.