Mardin’de neden sokağa çıkma yasağı ilan edildi? Hangi mahallelerde sokağa çıkma yasağı var?

Mardin’de neden sokağa çıkma yasağı ilan edildi? Hangi mahallelerde sokağa çıkma yasağı var?

Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İnsanlar sebebini merak ediyor. Peki, Mardin’de neden sokağa çıkma yasağı ilan edildi? Hangi mahallelerde sokağa çıkma yasağı var?

Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İnsanlar sebebini merak ediyor. Peki, Mardin’de neden sokağa çıkma yasağı ilan edildi? Hangi mahallelerde sokağa çıkma yasağı var? İşte detaylar:

MARDİN’DE NEDEN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ?

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklama sonrasında halk telaşlandı. Vatandaşlar neden sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini merak ediyor. Mardin'de ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı bulunuyor. İnsanlar peki neden? sorusunu soruyor. Yapılan açıklamaya göre, Mardin Nusaybin'de terör örgütü PKK üyelerine ve bu üyelerin sığınak, barınak ve depolarına operasyon düzenleme amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak ikinci bir emre kadar aktif olacağı kayıtlara geçilmişti. Son yapılan açıklamaya göre organize edilen operasyonlar sonucunda sokağa çıkma yasağının kalktığı açıklandı.

Mardin sokağa çıkma yasağı.jpg

MARDİN'DE HANGİ MAHALLELERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR?

Mardin'de terör örgütlerine yapılacak olan operasyonlar sebebiyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu yasağın ardından vatandaşlar yasağın hangi mahallelerde geçerli olduğunu merak ediyor. Araştırmalara göre yasak; Mardin Nusaybin'in Tekağaç, Sapanlı, Mağaracık, Arpalı, Bahminin, Kaleli, Şekrin, Yol, Güneli mahalleleri ve mezralarında ikinci bir emre kadar uygulanacak. Bu kararın vatandaşların can güvenliğini korumak amaçlı verildiği de bilgiler arasında yer alıyor. Mardin'de organize edilen operasyonların bitmesinin ardından sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Salih Çifci / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.