Mamak İlçe Tarım Müdürlüğü gıda denetimine titizlikle devam ediyor

Mamak İlçe Tarım Müdürlüğü gıda denetimine titizlikle devam ediyor

Mamak İlçe Tarım Müdürlüğü, Bayram dolayısıyla gıda denetimlerini sıklaştırdı. İlçe Müdürü Alper Dündar, “Vatandaşlarımıza bir telefon kadar yakınız. Bütün ihbarlar titizlikle denetleniyor” dedi.

Ramazan ayı boyunca Mamak İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından titizlikle devam eden gıda denetimleri Bayram sürecinde de devam edecek. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Âdem Orman’a açıklamalarda bulunan Mamak İlçe Tarım Müdürü Alper Dündar, “Mamak İlçemizde şu an da 3200 adet işletmemiz bulunuyor. Bu işletmelerin rutin olarak denetimleri devam ediyor. Vatandaşlarımıza bir telefon kadar yakınız. Bütün ihbarlar titizlikle denetleniyor. Bizim birimlerimize kilitli kapı olmaz. Gıda üretimi ve satımı yapan bütün işlemlere kanuni olarak girebilme hakkımız var” dedi.

Mamak İlçe Tarım Müdürü Alper Dündar denetim

3200 İŞLETME RUTİN OLARAK DENETLENİYOR

Mamak İlçe Tarım Müdürü Dündar, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bir hizmet kolu da gıda denetimleri oluyor. Biz ilçe müdürlükleri olarak yıl içinde sürekli olarak gıda denetimi faaliyetlerini yapıyoruz. İlçe müdürlüklerimize bağlı ekipler yıl içinde kasap, lokanta, toplu tüketim ve üretim atölyeleri gibi işletmeleri denetlemeler düzenler. Bunun yanı sıra özellikle Ramazan ayında bayram sonuna kadar gıda denetlemelerine önem verilir. Geçtiğimiz günlerde Mamak İlçemizde Ramazan ayının başından itibaren denetimlerimizi sıklaştırdık. Özellikle imalathanelerden, toplu tüketim yerlerinden ve toplu iftar sofralarından sık sık numune alınarak denetimlerimizi icra ederiz. Aldığımız numuneler Bakanlığımızın birimlerine gönderilerek tahlil edilir. Tahlil sonuçlarına göre olumlu ya da olumsuz işlem yapılır. Mamak İlçemizde şu an da 3200 adet işletmemiz bulunuyor. Bu işletmelerin rutin olarak denetimleri devam ediyor” ifadelerini kullanarak denetimlere devam ettiklerini vurguladı.

BİR TELEFON KADAR YAKINIZ

Dündar, “İlçe Tarım Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza şikayetleri konusunda bir telefon kadar yakınız. ‘Alo 174’ gıda hattından vatandaşlarımız aradığı zaman ihbar merkezden yönetilir ve anında bize ulaştırılır. Bizde anında ihbarı dikkate alıp işlemleri başlatırız denetlememiz başlar. Vatandaşlarımızdan farklı şikayetlerde geliyor. Yediğim yemeği beğenmedim diye şikayetlerde geliyor bazen. Daha çok hijyen koşullarından şüphelendiğini belirten ihbarlar geliyor. İhbar bize geldiğinde anında Müdürlüğümüze bağlı yetkili birimler işletmeye giderek denetlemeye başlar” şeklinde ifadeler ile vatandaşların ihbarlarına anında karşılık verdiklerini belirtti.

Mamak İlçe Tarım denetim

7/24 ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

“Zehirlenmeler gibi üzücü olaylarda anında müdahale ile söz konusu işletmede denetleme ve işlemler başlatılır” diyerek devam eden Dündar, “Birimimizin çalışma esası yedi gün 24 saat uygulanıyor. Mesai kavramı diye bir kavram bizim birimimizde mevcut değil. Gıda denetimleri 7/ 24 devam eder. Bakanlığımız bünyesinde birimlerimiz her daim merdiven altı diye tabir edilen işletmelerin takibini yapıp işlemleri hayata geçiriyor. Bizim birimlerimize kilitli kapı olmaz. Gıda üretimi satımı yapan bütün işlemlere kanuni olarak girebilme hakkımız var” şeklinde konuştu.

DENETİMLER HABERSİZ UYGULANIR

Mamak İlçe Tarım Müdürü Alper Dündar, son olarak; “Denetimlerimizi habersiz olarak gerçekleştiriyoruz. Önce evrak kontrolünden başlayarak en ücra köşelere kadar hijyen kontrolu yapılarak son bulur. Zabıtalar ile ortak çalışmalarımızda oluyor. Burada önemli olan devletin diğer kurumları ile beraber çalışılması kimi zaman zabıta eşlik eder. Kimi zaman kolluk kuvvetlerimiz eşlik eder. Kanuna ve yönetmeliğe göre bir uygunsuzluk görüldüğünde söz konusu işletmelere yine kanunlar çerçevesinde idari cezalar uygulanır. İşletmelere uygulanan cezai yaptırımlar işletmelerin siciline geçer” vurgusu yaptı.

Şule Erciyas/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.