Mamak Belediyesi’nde kadınların el emekleri sergilendi

Mamak Belediyesi’nde kadınların el emekleri sergilendi

Mamak Belediyesi tarafından açılan sergide kadınlar yapmış oldukları çalışmaları ziyaretçilerin beğenisine sundu. Sergide konuşan Başkan Murat Köse, “Dört yıllık başkanlık döneminde ekibim ile beraber 174 eserimizi hizmete sunduk” dedi.

Mamak Aile merkezi sorumlularından Selen Çakır, “Mamak’ta 19 aile merkezi ile vatandaşlarımıza eğitim veriyoruz. Burada 114 branşta sergi açarak vatandaşlarımızın beğenisine sunduk. Kursiyerlerimiz bu sergideki eserleri sadece bir dönemde yaptılar. Mamak aile merkezleri olarak bu açtığımız 20’inci sergimiz oldu. Sergimizdeki bütün ürünler Mamaklı kadınlarımızın emekleriyle yapılan eserlerden oluşuyor” dedi.

“ÇEYİZDEKİ HAZİNELERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARIYORUZ”

Kadınların sandıklarında bekleyen çeyizleri dönüştürdüklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Mamak Aile Merkezlerimiz de özellikle büyüklerimizin çeyiz sandıklarımızdaki hazineleri de gün yüzüne çıkarıyoruz. Bu eserleri Mamaklı kadınlarımızın emekleri ve sanatlarıyla birleştirerek yeniden hayata kazandırıyoruz. Aile merkezlerimiz aynı zamanda kursa gelen öğretmenlerimizin çocuklarına da anaokulu ve kreş hizmetleri ile beraber çok özel tesislerimiz olarak her zaman Mamaklıların yanı başında yer alıyor” şeklinde konuştu.

basliksiz-1.jpg

“DEPREMZEDE KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLDULAR”

Mamak’lı kadınların yaşanan deprem felaketinde mağdur olan depremzedelere destek için el emeği ürünleri üreterek destek olduklarının altı çizen Köse, “ Mamak Aile merkezleri olarak Şubat ayında yaşadığımız büyük depremlerin ardından kadın kursiyerlerimiz ellerinden gelen desteği gösterdiler. Bu büyük felakette Mamaklı kadınlarımız da ördükleri atkı, kıyafet gibi eşyalar üreterek depremzede kardeşlerimizin yanında oldular. Türkiye Yüzyılı kadının ailenin yüzyılı olacak. Bizlerde belediyemiz olarak bu doğrultuda çalışmalar yaparak eser belediyeciliği anlayışı ile her zaman kadınlarımızın destekçisi olduk. Mamak aile merkezlerimiz her yaştan vatandaşımıza hizmet veren eğitim merkezlerimiz oldu. İnşallah zaman içinde bu merkezlerimizin sayısını daha da çoğaltacağız” ifadelerini kullandı.

ara2-001.jpg

4 YILDA 174 ÇALIŞMA

Başkanlık dönemi boyunca yaptıkları çalışmalardan bahseden Köse, “Dört yıllık başkanlık döneminde çalışkan ekibim ve personelimiz ile beraber 174 eserimizi Güzel Mamaklıların hizmetine sunduk. Özellikle gençlerimizin eğitimi için 21 tane kütüphane yaptık ve en çok kütüphane yapan ilçe belediyesi olarak adımızı yazdırdık. Üç tene anaokulu yaptık. Havuzlar yaptık. Köy konakları yaptık ayrıca kırsal mahallelerimize doğalgaz götürdük. Güzel Mamak’ımıza gerçekten güzel ve kalıcı eserler bıraktık. Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Bu hizmetleri 64 mahallemizde yaşayan bütün vatandaşlarımıza yaptık. Ayırım yapmadan bütün Mamak’a hizmet verdik” diyerek sözlerine son verdi.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.