Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’den ABB’ye çarpıcı sözler

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’den ABB’ye çarpıcı sözler

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, dört yıllık ABB çalışmalarını değerlendirdi. Köse, “Sadece algı belediyeciliği yapıyorlar. Dört yılda bir eser yok. Ulaşımdan, altyapıya, kentsel dönüşümden, su taşkınlarına birçok sorun var” dedi.

Yerel seçimlerin üzerinden dört yıl geçmesiyle yeni seçim zamanını Ankara’da yerel siyaseti kızıştırdı. AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, dört yıllık ABB ciritlerini değerlendirdi. Mamak Kültür Merkezi’nde gerçekleşen basın toplantısında 4 yıllık ABB çalışmalarını değerlendirerek alt yapıdan, ulaşıma, kentsel dönüşümden, yerel siyasete birçok konuda eleştirilerini dile getirdi. Köse, “Sadece algı belediyeciliği yapıyorlar. Dört yılda bir eser yok. Ulaşımdan, altyapıya, kentsel dönüşümden su taşkınlarına birçok sorun var. Artık Ankara’da ulaşım sonu var. Yavaş, Ulaşım konusunda mevcut sistemi bile işletmekten acizdir. Altyapıda sorunlar var. Neredeyse, yağış olan her yerde sel baskınları oluyor. Yollar, alt geçitler, iş yerleri evler su ile doluyor. Metrolar ilk defa su ile doluyor” sözleri ile dört yılı eleştirdi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse toplantı sonrasında önümüzdeki yerel seçimlerde yeniden Mamak’ta aday olacağını açıkladı. Köse, “Nasip olursa yeni dönemde Mamak’tan tekrar adayım” dedi.

baskan-3.jpg

MAMAK METROSU HAYAL OLDU

İlk olarak ulaşım sorununa değinen Köse, “Seçim zamanı ulaşım hakkında verdiği hiçbir sözü tutmadı. Metro yapacağım dedi. Ama maalesef yapmadı sadece 8 km Dikimevi-NATO yolu hattının projesini ancak tamamladı. şu ana kadar 1 metre bile metro yapmadı. Mamak metrosu il ilgili 320 milyon avro yani 8 milyar TL kredinin onayını Ankara Büyükşehir Meclisi’nden verdik. Yurt dışı finansman olduğu kıymetli cumhurbaşkanımız, kredinin hazine garantisi ile ilgili onayını imzaladı ama Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, başka işlere daldığı için Mamak metrosu hayal oldu. Şehir canlı bir organizmadır. Gün içinde yüzbinlerce araç ve milyonlarca insan bir yerden diğer yere hareket eder. Şehir demek, hareket demektir. Bu çerçevede, 4 yılda Mansur Yavaş, hiçbir alternatif proje uygulamaya geçirememiştir. Toplu taşıma için bir kilometre bile metro ya da başka bir alternatif ulaşım sistemi yapamamıştır. Ulaşım konusunda mevcut sistemi bile işletmekten acizdir Mansur Yavaş. Onlarca otobüs arızalı olarak bölge garajlarında yatmaktadır. Otobüsleri tamir etmekten aciz bir yönetim var Ankara Büyükşehirde. Yalan ve algı üzerine bir sosyal medya belediyeciliği yapılıyor” ifadelerini kurdu.

genel-1.jpg

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Deprem bölgesindeki binalardan yola çıkarak Ankara’nın çeşitli mahallelerinin kentsel dönüşüm beklediğini vurgulayan Köse, “Şubat ayında büyük bir deprem yaşadık. 50 bin vatandaşımız hayatını kaybetti. Vefat eden vatandaşlarımıza, Allah’tan rahmet diliyorum. Depremzede yıkılan konutların büyük bölümü 1999 yılı öncesi yapılanlardan oluşuyor. 1999 yılı öncesi yapılan konutlar deprem dayanıklıyı açısından büyük risk oluşturuyor. Bu çerçevede Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni, 4 yılda yaptığı tek bir kentsel dönüşüm projesi olmamıştır ve tek bir konut bile yaparak vatandaşa teslim etmemiştir. Yeni mahallede İvedi Caddesi üzerindeki yüksek konutların, Altındağ’da TÜRKİŞ bloklarının ve pek çok ilçedeki risk içeren konutların acil bir şekilde dönüştürülmesi gerekir. Ancak bunlarla ilgili tek bir adım dahi atılmamıştır. İşte Mansur Yavaş gerçeğini ifade eden önemli bir göstergedir bu. Deprem önlemi ile birlikte gecekondu dönüşümü anlam da da Mamak’ta Yeni Mamak Kentsel dönüşüm alanında 15 bin konut yaparak hak sahiplerine teslim etmesi gerekiyordu. Bunu da yapmadı. Başladığı konut projeleri var ama şu ana kadar tek bir konut dahi üretip hak sahiplerine teslim edemedi” eleştirilerinde bulundu.

ara21.jpg

GEÇEN SENE UYARMIŞTIK

Birçok konuda eleştirilerde bulunan Murat Köse son olarak Ankara’nın altyapı sorununa değinerek sel ve su baskınlarına şu şekilde değindi; “Ankara’da yoğun bir yağış geçişleri var, hala da yağışlar devam ediyor. Neredeyse, yağış olan her yerde sel baskınları oluyor. Yollar, alt geçitler, iş yerleri evler su ile doluyor. Metrolar ilk defa su ile doluyor. Göreve gelmesinin üzerinden 4 yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen gözle görülür hiçbir icraatı olmayan Ankara Belediye Başkanı, su baskınları konusunda da sınıfta kaldı. ASKİ’de 4 yılda yaklaşık 25 milyar olan bütçesine ilaveten, belediye meclisinden istedikleri her krediye izni vermemize rağmen, 8 milyardan fazla bir bütçedir bu, DSİ’nin uyarılarına karşı herhangi bir önlem almamıştır. Tamamen Ankara Büyükşehir Belediye başkanın ilgisizliği ve beceriksizliği ile işleri eline yüzüne bulaştırarak alt yapı konusunda bir milim ilerleme kaydedememiştir. Geçen yıl oluşan sellerde can kaybı yaşanmasına rağmen bu durum, Ankara Büyükşehir Belediye başkanını hiç etkilememiştir. İlk yıllardan itibaren bu konuda biz de belediye meclisinde, mazgallardaki sorundan bahsederek, mazgalların ve ızgaraların düzenli temizliklerinin yapılmadığını, bunun sonucunda tıkanmalar olduğunu, bunun taşkınlara ve sellere sebep olduğunu defalarca dile getirmiştik.”

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.