Mağdurdan HIRSIZA ÖĞÜT

Mağdurdan HIRSIZA ÖĞÜT

Dükkanını soyan hırsızlara, sitem etmek yerine doğru yolu bulmaları için öğütte bulunan Siteler esnaflarından Ahmet Gönüleri, "Ben dünyalık kaybettim, onlar ahretlerini kaybediyorlar.Doğru yolu görsünler helal rızık peşinde koşsunlar" dedi. 

Ankara'da mobilya sektörünün merkezi olan Siteler'de, neredeyse her gün yaşanan hırsızlık olayları bir türlü engellenemiyor. Bölgedeki esnaflar binlerce lira zarara uğrayarak, bir türlü çözüm bulunamayan durum karşısında "İllallah" ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu Köyceğiz Sokak'ta bulunan 'Umut Sandalye' adlı firmada da bir hırsızlık vakası yaşandı. Bir gece yarısı firmanın imalathanesine giren hırsızlar, yaklaşık 2 bin TL'lik alet edevat götürerek kayıplara karıştı. 

BUNA ŞÜKÜR
Habervaktim'e olayla ilgili bilgi veren Umut Sandalye'nin işletmecisi Ahmet Gönüleri, "Geçtiğimiz cumartesi günü sabaha karşı imalathanemiz ve depomuzun kapısını demir makası yardımıyla keserek camdan içeri girmişler. Elektrikli iş aletlerimizi ve 12 kiloluk tüpümüzü çalmışlar. Yaklaşık 2 bin TL civarı bir zararımız var, ama olsun Allah'tan canımıza bir zarar gelmedi. Önemli olan da bu. Giden malı çalışarak yerine yenisini koyabilirsiniz, ancak giden canı yerine getiremezsiniz" dedi. 

SİTEM ETMEDİ ÖĞÜT VERDİ
Kendisini binlerce lira zarara uğratan hırsızlara sitem etmek yerine öğütte bulunan Ahmet Gönüleri,  "Ben dünyalık kaybettim ama onlar ahretlerini kaybediyorlar. İnşallah doğru yolu görmeyi Allah onlara da nasip etsin. Hata insanlar içindir. İnşallah Cenab-ı hak o hırsızlara hidayet nasip etsin. Doğru yolu görsünler helal rızık peşinde koşsunlar. Tek temennim o. Malımın çalındığına yanmıyorum.

O kişilerin bu vebal ve günah karşısında ne yapacaklarını düşünüyorum. O hırsızlığı yapanlar bana gelsin 'Malınızı biz çaldık, bu kötü işleri bir daha yapmayacağız" desinler onlara hakkımı helal edeceğim. Yeter ki bu kötü ve haram yoldan vazgeçsinler. Kimsenin ahını, malını almasınlar, çalmasınlar" diye konuştu.  

HER GİRİŞE MOBESE TALEBİ
Hırsızlığın Siteler'de önlenebilmesi için yetkililere birkaç öneride de bulunan Ahmet Gönüleri şunları söyledi: "Siteler'de şuanda bir polis karakolu bir de Karacakaya Caddesi olmak üzere iki tane MOBESE kamerası var. Bölgeye kimin girip çıktığını denetlemek için her giriş noktasına MOBESE konulması gerekir. Eski Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar bu konuda söz vermişti ancak gerçekleşmedi. Yeni Valimiz Ercan Topaca'dan bu talebin yerine getirilmesini esnaflar olarak istiyoruz." 

ESNAF ÇÖZÜM BEKLİYOR
Habervaktim olarak geçtiğimiz günlerde de Siteler'deki hırsızlık olaylarına karşı esnafların talebini gündeme getirmiştik. 40 yıllık Siteler esnafı  Cevdet Sezen, Siteler'deki hırsızlık vakalarının giderek arttığını kaydederek eskisi gibi bekçi sisteminin gelmesini yetkililerden istemişti. Sezen, "Devletin bu işi bir el atması gerekiyor. Bu olaylar bizi canımızdan bezdirdi. Evimize gittiğimizde bile aklımız sabaha kadar dükkanımızda kalıyor. Sonuçta burası bizim ekmek teknemiz" demişti. 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.