Kurban bıçak fiyatları yükselişte: En ucuzu 200 TL

Kurban bıçak fiyatları yükselişte: En ucuzu 200 TL

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar bıçakçıların yolunu tuttu. Bu yıl en düşük bıçak fiyatı 200 TL’den başlarken, evdeki bıçakları biletmek 15 TL’ye mal olacak.

28 Haziran Çarşamba günü İslam alemi tarafından karşılanacak olan Kurban Bayramı hazırlıkları hızla devam ediyor. İyi bir kurban seçmek kadar kaliteli bıçak tercih etmekte oldukça önemli. Bizde sizler için bayrama sayılı günler kala Bıçakçı Celal Erüs’ten doğru bıçak seçimi nasıl olmalı, bu yıl ki bıçak fiyatları nasıl gibi birçok merak edilen soru hakkında bilgi aldık. İşte merak edilenler ve daha fazlası:

basliksiz-1.jpgbasliksiz-1.jpg

“BIÇAĞINIZI MUHAKKAK BİLEYİN”

Kurban’da en önemli noktalardan birisi doğru bıçak kullanımı. Bıçak kullanımında en önemli şeyin bıçak bileme olduğunu vurgulayan Bıçakçı Celal Erüs, “Kurban kesiminde kullanılacak bıçak öncelikle temiz olmalıdır. Aldığınız veya evde olan bıçağınızı ilk önce temizleyin. Ardından bıçağınızı paslanmaması için uygun şekilde yağlayın. Bıçağınızı muhakkak bileyin. Kendiniz bu işlemi yapamıyorsanız ikinci bir seçenek olarak bize getirin. En son aşamada ise kurban keseceğiniz güne kadar bıçağınızı uygun şekilde muhafaza edin. Kesinlikle bulaşık makinasına atılmayın. Bulaşık makinası bıçağı çürütüyor, bıçağın saplarını, çeliğin yapısını, keskinliğini bozuyor. Bıçaklar ayrıca düşürüldüğü zaman keskinliklerini kaybedebilirler” ifadelerini kullandı.

2-003.jpg

“160 GRAMI AŞMAMASINI ÖNERİRİM”

Bıçak seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlardan bahseden Erüs, “Bıçaklar öncelikle marka olmalıdır. Vatandaşlar bıçak alırken kaliteye dikkat etmelidir. Kötü bir çelik bıçak iyi bir sonuç vermez. Bıçak tercihi yaparken dikkat edilmesi gereken konulardan biri de bıçağın elinizden kaymamasıdır. Hayvan eti ve yağından sonra genelde elde kayganlık oluyor. Eğer doğru bıçak seçimi yapılmazsa maalesef yaralanmalar olabilir. Bıçak seçiminde bıçağın ağırlığı da çok önemli bir nokta. Ben ağırlığının 160 gramı aşmamasını öneririm. Bıçakların uzunluğunun ise ortalama 13 santim ile 17 santim arasında olmasını tavsiye ederim. Daha uzun bıçaklarda kazalar olabilir. Kullanımı oldukça zordur. Bıçakların sırt kısmının kalınlığı ise diğer bir dikkat etmeniz gereken husus. Zamanla uç kısmının inceleceğini göz önünde bulundurarak bıçağınızı ortalama 2 buçuk milimetre kalınlığında seçerseniz rahatlıkla kullanabilirsiniz” şeklinde konuştu.

3-002.jpg

BU YIL BIÇAK BİLEME 15 TL’DEN BAŞLIYOR

Bıçak bilemesinde işi iyi bilen kişilerin tercih edilmesi gerektiğinin altını çizen Erüs, “Müşterilimiz genelde kesim, yüzüm ve evde et doğramak için bıçak almaya geliyor. Bıçak almaya gelen nadir oluyor. Vatandaşlar çoğunlukla evinde olan bıçağı biletiyor. Çünkü iyi bir bıçak aldığın zaman bu bıçak ortalama 10 yıl kullanılıyor. Bu nedenle fazla bıçak satışı olmuyor.

Tanıdığınız, işi iyi bilen ustalara bıçaklarınız teslim edin, aksi taktirde bıçaklarınızın kullanım süresi kısalacak ve istediğiniz verimi alamayacaksınız. Mahalle aralarında su olmadan bilenen bıçaklar maksimum 3 yıl sonra işe yaramaz hale gelecektir. O nedenle doğru yer seçimi yapmanızda fayda var. Bıçak bileme 15 TL’den başlıyor. Sıfırdan yeni bir bıçak almak istiyorum derseniz boyuna, kalitesine göre değişiyor ama fiyatları 200 TL’den başlıyor” diyerek sözlerine son verdi.

Gamze Mine Gümüş/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.