Kurban Bayramı öncesi bunu sakın unutmayın!

Kurban Bayramı öncesi bunu sakın unutmayın!

Kurban Bayramı’na artık çok az bir zaman kaldı. Kurban Bayramlarının dini söylemlerinden biri olan teşrik tekbirlerinin zamanı da geldi çattı. Peki, Teşrik tekbirleri ne zaman başlıyor? Teşrik tekbiri nedir? Teşrik tekbiri kaç defa söylenir? İşte detaylar

“Teşrik” kelime anlamı olarak Arapça’da etleri doğrayıp kurutmak anlamına gelir. Vaktiyle bayramın birinci günü kesilen kurbanların etleri, bayramın 2., 3. ve 4. günlerinde güneşte kurumaya bırakılırmış. Dolayısıyla bu üç güne et kurutma günleri anlamında “eyyam-ı teşrik / teşrik günleri” denilmiştir. “Tekbir” ise Allah'ı yüceltmek anlamını taşır.

Söylem olarak teşrik tekbirleri ise; özellikle Kurban Bayramları’nda sıkça söylediğimiz dini vecibelerden biridir. Peki, Teşrik tekbirleri ne zaman başlıyor? Teşrik tekbiri nedir? Teşrik tekbiri kaç defa söylenir? Tüm detaylar haberimizde:

bayram-namazlari-1.jpg

TEŞRİK TEKBİRİ NEDİR?

Teşrik Tekbiri, Kurban Bayramı’nın arefesinde sabah namazından başlayarak bayramın 4. günü ikindi namazına kadar ikindi namazı dahil farz namazlardan sonra toplam 23 defa söylenen dini sözlerdir. Sözleri şu şekildedir: “Allâhü ekber Allâhü ekber lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber Allâhü ekber ve lillâhi'l-hamd.

bayram-namazlari-2.jpg

TEŞRİK TEKBİRLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Kurban ibadetini yerine getirmeden evvel 3 kez tekrarlanan, Kurban Bayramı namazında hutbe öncesi ve sonrası tekrarlanan teşrik tekbirleri, arefe günü yani 27 Haziran Salı günü sabah namazı itibariyle farz namazlarının ardından söylenmeye başlayacak. Bayramın 4. günü ikindi namazı dahil ikindi namazında ise sona erecektir. Müslüman bir kimsenin farz namazlarının ardından teşrik tekbirlerini getirmesi vaciptir. Önemli zikir eylemi de denilmektedir.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.