Kurban alırken bunlara dikkat! Kurban alırken nelere dikkat edilmeli?

Kurban alırken bunlara dikkat! Kurban alırken nelere dikkat edilmeli?

Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte vatandaşlar kurbanlık alımlarına başladı. En çok merak edilen konular arasında ise, kurban alırken nelere dikkat edilmeli sorusu geliyor. Detayları sizler için derledik…

Her sene Kurban Bayramı öncesi gündeme gelen konulardan biri de kurbanlık seçimi. Vatandaşlar her sene dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili araştırmalar yapıyor. Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte bu aramalar da hız kazanmaya başladı. İşte kurban alırken bunlara dikkat! Kurban alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun cevabı ve daha fazlası haberin devamında.

KURBAN ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Kurbanlık hayvan seçiminde dikkat edilmesi gerekenlerin en başında alınacak hayvanın düzgün bir şekilde durması ve düzgün iskelet sistemine sahip olması gerekir. Alacak kişilerin dikkat etmesi gerekenlerin en başında hayvan pazarlarında bulunan hayvanların duruşuna bakmaları yer alıyor. Alınacak hayvanın tüylerinin parlak, bakışlarının canlı olması gerekmektedir. Hayvanın ağız ve burnundan akıntılar gelmemelidir. Nefes alışverişlerine dikkat edilmelidir. Sağlıklı bir hayvanın rahat nefes alabilmesi önemlidir.

Kurbanlık hayvanın cildinde yaralar olmamalıdır. Hayvanın geviş getirmesi bağışıklık sisteminin güçlü olduğunu göstermektedir. Hayvanın iki gözünün de görmesi önemlidir. Bunun dışında hayvan ile ilgili detaylı bilgilere, küpe numarası sorgulaması ile ulaşılabilmektedir.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.