Keçiören'in en çok tercih edilen piknik alanı: Çanakkale Anıtı, mangal bölgesi, şelale...

Keçiören'in en çok tercih edilen piknik alanı: Çanakkale Anıtı, mangal bölgesi, şelale...

Ankara Keçiören’de bulunan Kartaltepe Mesire Alanı bünyesinde barındırdığı özelliklerle insanları kendine çekiyor. İçerisinde bulunan Çanakkale Anıtı, mangal bölgeleri, şelale, su bisikleti ve birçok özellik görsel şölen oluşturuyor.

Ankara’da Kartaltepe Mesire Alanı, bünyesinde barındırdığı imkanlarla piknikseverlerin vazgeçilmezi oluyor. Keçiören Belediyesi’nin restore edip tekrar hizmete açtığı piknik alanında, doğayla vakit geçirmek isteyen vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Kartaltepe Mesire Alanı ve Kent Ormanı kapasitesi ve doğayla iç içe olmasıyla vatandaşları cezbediyor. 1 milyon 126 bin metrekare alana kurulu olan Kartaltepe Mesire Alanı piknik yapmak isteyen binlerce insana kapılarını açıyor. Kapasitesi sayesinde binlerce insan piknik yapma imkanı buluyor.

İÇİNDE YOK YOK: GÖRKEMLİ ÇANAKKALE ANITI

Kartaltepe Mesire Alanı’nda piknik alanının yanı sıra; spor bölümü, 2 adet çocuklar için oyun grubu, 1 adet plaj voleybol sahası, 1 adet futbol sahası ve Türkiye’nin en uzun hatta sahip dağ kazığı tesislerinden birisi de bulunuyor. İnsanları cezbeden bir diğer özelliği ise Kartaltepe Mesire Alanı’nın en tepesinde bulunan Çanakkale Anıtı oluyor. Çanakkale Anıtı’nın girişinde sizi iki adet bayrak tutan asker heykeli karşılıyor. Ardından Çanakkale Anıtı ve Keçiören Kartaltepe Mesire Alanı’nı tepeden görme imkanı buluyorsunuz.

basliksiz-1-recovered.jpg

DÖKÜLEN ŞELALE GÖZ ALIYOR

Bunlarla da yetmedi. 4500 metrekare alanlı çift fıskiyeli gölet, 23 m yüksekliğinde dökülen şelale, 16 metre boyunda ahşap asma köprüyü de bünyesinde barındıran Kartaltepe Mesire Alanı’nda 2 bin 222 kişi aynı anda piknik yapabiliyor. Düzenli bir sıra halinde yerleştirilmiş çardaklar sayesinde insanlara ne çok uzak ne de çok yakınsınız. Çardaklar düzenli bir sıra halinde konulmuş halde ve en tepeden en aşağı noktaya kadar uzanıyor. Kartaltepe Mesire Alanı’nda bulunan gölette vatandaşlar su bisikletine binerek gezi yapabiliyor. Gezi esnasında dökülen şelalenin önüne ulaşan vatandaşlar için ise çok güzel kareler ortaya çıkıyor.

basliksiz-1-recovered-001.jpg

GÖLET VE ASMA KÖPRÜ

Kartaltepe Mesire Alanı’nda bulunan göletin etrafını çevrelemiş bir şekilde yine çardaklar bulunuyor. Vatandaşlar göl manzarasına karşı yemeklerini yiyip doğayla iç içe kalabiliyor. Yürüyerek geze geze bitiremeyeceğiniz Kartaltepe Mesire Alanı’nda bulunan asma köprü ise çocukların ilgisini çekiyor. Alanda aynı zamanda 2 bin 230 metre uzunluğunda bisiklet parkur alanı da bulunuyor.

basliksiz-1-recovered-002.jpg

ÖNCE MANGAL SONRA SPOR

Kartaltepe Mesire Alanı’nda büyük bir alanda mangal yakabilen vatandaşlar ardından spor yapmayı da ihmal etmiyor. Mesire alanında spor aletlerinin bulunduğu bölümün dışında futbol, voleybol bölümleri de yer alıyor. Aynı zamanda çocuklar için ise iki adet oyun bölümü yer alıyor.

basliksiz-1-recovered-003.jpg

KARTALTEPE MESİRE ALANI’NA GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Kartaltepe Mesire Alanı’na Otobüs ile gelenler 40 TL, Minibüs ile gelenler 20 TL, otomobil ile gelen vatandaşlar ise 10 TL ücret ödüyor. Yaya olarak gelen vatandaşlar kişi başı 2 TL ücrete tabi tutuluyor. Tabelalarında bulunmasa da biz öğrendik. Motor ile gelen vatandaşlardan da 2 TL ücret alınıyor.

basliksiz-1-recovered-004.jpg

DAĞ KIZAĞI FİYATLARI NE KADAR?

Kartaltepe Mesire Alanı’nın bünyesinde barındırdığı en büyük imkanlardan biri olan dağ kızağı, alana giden vatandaşların en çok tercih ettiği aktivitelerden birisi konumunda. Türkiye’nin en uzun hatta sahip dağ kızaklarından biri olan bu kızak, görenlere merak uyandırıyor. Gitmeden fiyatını öğrenmek isteyen vatandaşlar ise cevabı buradan buluyor. Kartaltepe Mesire Alanı dağ kızağına tek kişilik biniş 50 TL iken bir kızağa iki kişi biniş fiyatı ise 90 TL. Fiyatlarda öğrenci ayrımı yapılmıyor. Tek tip fiyat tercih ediliyor.

basliksiz-1-recovered-005.jpg

MARKET VE KASAP DİKKAT ÇEKİYOR

Piknik alanına giderken herhangi bir malzemesini unutan vatandaşların ise telaşlanmasına gerek yok. Kartaltepe Mesire Alanı’nda bulunan market ve kasaplar sayesinde birçok ihtiyaç giderilebiliyor. Mangala et takviyesi yapmak isteyenler için kasap, içeceği ekmeği gibi market ürünü ihtiyacı duyan vatandaşların ise çok uzaklara gitmesine gerek yok. Piknik alanında bulunan marketler vatandaşların bu ihtiyaçlarını da düşünmüş.

basliksiz-1-recovered-006.jpg

KARTALTEPE MESİRE ALANI’NA NEREDE NASIL GİDİLİR?

Kartaltepe Mesire Alanı Keçiören’in Ovacık Mahallesi’nde bulunuyor. Piknik alanına gitmek isteyen vatandaşlar eğer araçları ile gidiyorlarsa, Etlik bölgesine gitmeleri gerekiyor. Ardından Etlik Semti’nden çevre yoluna giden tabelaları takip eden vatandaşlar, Ankara Forum Alışveriş Merkezi istikametine gittiği takdirde Kartaltepe Mesire Alanı’na ulaşabiliyor.

Otobüs ile gitmek isteyen vatandaşlar ise Etlik, Ulus, Kızılay veya Sıhhiye duraklarından 261, 263, 265, 267, 284, 286 numaralı otobüslere binerek Kartaltepe Mesire Alanı’na ulaşabiliyor.

Salih Çifci/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.