Keçiören’de 297 çadırlık dev hayvan pazarı: Yoğun talep bekleniyor

Keçiören’de 297 çadırlık dev hayvan pazarı: Yoğun talep bekleniyor

Bağlum Karşıyaka kurban alanı sorumlusu Karip Babacan kurban alanı hakkında bilgiler verdi. Karip Babacan, “4 yıldır bu bölgede kurban pazarı kuruluyor ve her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun talep bekleniyor” dedi.

Bağlum Kurban Pazarı’nda büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar alıcılarını bekliyor. İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinden gelen satıcılar tarafından getirilen sığır, manda, koyun ve keçi gibi kurbanlık hayvanlar Kurban Bayramı’nın 2’nci gününe kadar satın alınabilecek.

karip-babacan-2.jpg

207 ÇADIR

Hayvan satıcılarının ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılandığını aktaran Karip Babacan, ”Kurban alanımızda satıcılar için gerekli olan ihtiyaçların belediyemizce karşılanması için çalışmaktadır. 3 gün önce kurulan Pazar Kurban Bayramı’nın sonuna kadar devam edecektir. Tek tip 7 metreye 20 metre ebadında çadır kullanıyoruz. 128 büyükbaş için, 79 tane de küçükbaş çadırı tahsis ettik. Toplam 207 tane çadır tahsis ettik kurban satıcıları için. Çadır ücretleri 10 bin lira olarak belirlendi. İhtiyaç için su temini sağlıyoruz ve temel ihtiyaçlar, gıda ihtiyacı için de çadırlarımız mevcut” diye konuştu.

kurban-3-001.jpg

BÜYÜKBAŞ HAYVAN KESİMİ 2 BİN LİRA

Keçiören Belediyesi tarafından kesimlerin yapıldığını söyleyen Babacan ayrıca hayvan pazarına servis olduğunu da aktararak, “Vatandaşların kurban alanına gidip gelmesi için Sanatoryum Hastanesi’nin önünde hayvan pazarına servislerimiz mevcut. Kurban Bayramı’na kadar sabah 8 akşam 5 arasında servis akışımız devam edecektir. Ayrıca 600 kesim kapasiteli Ovacık’ta bulunan kesimhanemiz aktif olarak hizmet vermektedir. Büyükbaş hayvan kesimi yapıyoruz ve hayvan başı 2 bin lira olarak kesimi gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

kurban-7-001.jpg

KÜÇÜKBAŞLAR GELMEYE DEVAM EDİYOR

Hayvan pazarına talebin yoğun olduğunu aktaran Babacan, “4 senedir Bağlım Karşıyaka’ya kurduğumuz pazarımıza her yıl olduğu gibi bu senede talebin çok olacağını düşünüyoruz. Geçtiğimiz Pazar günü yağışlara rağmen yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Son hafta yoğun bir ilgiyle karşılaşacağımızı düşünüyoruz. Küçükbaş hayvan sayısı pazarımızda 100 iken büyükbaş sayısı ise 35 çadırımız bulunuyor. Bu henüz yüzde 75’lik kısmı ve küçükbaş hayvanlarımızın da gelmesini bekliyoruz. Küçükbaş hayvanlar son hafta geldiği için şuanda yarı yarıya geldiğini söyleyebiliriz” ifadelerine yer verdi.

Hayvanları alırken sağlık raporları ve aşılarına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Babacan, “Pazarda hayvanların sağlık durumu, yaşları, cinsiyetleri ve fiyatları gibi faktörler dikkate alınmalıdır. Müşteriler, seçtikleri hayvanı satıcıyla pazarlık yaparak satın alabilirler. Satın alınan hayvanlar daha sonra kurban kesimi için Ovacık’ta bulunan kesimhanemize götürülebilirler. Bağlum Kurban Pazarı, hem yerel halkın hem de çevre illerden gelen insanların yoğun ilgi gösterdiği bir Pazar olarak 4 yıldır faaliyet gösteriyor. Pazarda genellikle kalabalık ve hareketli bir görüntü hakim oluyor” şeklinde konuştu.

Gamze Mine Gümüş / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum