Kayaş’ta el sanatları sergisi yapıldı

Kayaş’ta el sanatları sergisi yapıldı

Mamak Belediyesi’nin 19 aile merkezinde eş zamanlı ‘Kadın Eli Kadın Emeği’ projesi kapsamında sürdürdüğü sergi bu kez Kayaş’ta ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Kayaş Aile Merkez’inde el emeği ile üretilen eserlere ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.

Kayaş Aile Merkezi’nin kursiyerleri tarafından üretilen, ‘örme sepetler, danteller, dikiş nakış işleri, resimler, el yazmaları’ gibi çeşitli el sanatları sergilenen eserler arasındaydı. Açılışa katılan Ankara Kulübü Seğmenler ekibi ve Aile Merkezi anasınıfı öğrencilerinin gösterileri ise gelen ziyaretçilere coşkulu anlar yaşattı.

3.jpg

Kayaş Aile Merkezinde gerçekleştirilen sergi açılışına; Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, AK Parti Ankara il Kadın Kolları yönetim kurulu üyeleri ve Mamak Belediyesi meclis üyeleri katılım gösterdi. Sergiye katılan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse açılış konuşması yaptı.

skype-lnk.jpg

SANATÇI KADINLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse gelen ziyaretçilerle sohbet ettikten sonra açılış konuşması gerçekleştirdi. Kursiyerleri tebrik ettiğini söyleyen Köse, ‘’Mamaklı sanatçı kadınlarımızın yıl boyunca ürettiği el emeği göz nuru eserlerinden dolayı tebrik ederim. Aile Merkezlerimizi, Mamaklı kadınlarımızın güvenle gelerek, bilgi ve becerilerini geliştirdikleri, sosyal mekânlar haline dönüştürdük. Birçok mahallemizde yeni Aile Merkezleri açtık açmaya da devam edeceğiz. Bizleri yalnız bırakmayan Ankara Kulübüne, siz değerli ziyaretçilerimize ve kurs hocalarımıza teşekkür ediyorum. Yeni bir seçimi geride bıraktık. Bize oy veren vermeyen ayırmadan tüm Mamaklı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum’’ ifadelerinde bulundu.

5.jpg

Sergi alanını gezen Köse kursiyerleri tebrik etti. Ürettiğiniz eserlerle övünmek hakkınızdır diyen Köse, ‘’Sanat eseri üretmek dünyadaki en kutsal işlerdendir. Hele ki bir kadın eli değiyorsa. Hepinize şükranlarımı sunuyorum. Azimle çalışmaya devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

Açılış, gelen ziyaretçilerin sergi alanlarının gezmesinin ardından sona erdi.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.