Kasaplar Federasyonu Başkanı Yardımcı: Kurbanlıkta sıkıntı yok

Kasaplar Federasyonu Başkanı Yardımcı: Kurbanlıkta sıkıntı yok

Gazetemize konuşan Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, ülkemizdeki kurbanlık hayvan sayısında sıkıntı olmadığını söyledi.

Seçim öncesi gündemi epey meşgul eden konuların başında gelen kırmızı et fiyatlarının seçim sonrası ne olacağı merak ediliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerinden henüz 3 gün geçmesine rağmen, vatandaş seçim öncesi et fiyatlarında verilen vaatlerin karşılık bulmasını bekliyor.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan’ı Osman Yardımcı konuyla alakalı görüşlerini gazetemize şu şekilde açıkladı. ‘’Malumunuz seçim süreci daha yeni sonlandı. Konuşmak için her ne kadar erken olsa da seçim öncesi Cumhurbaşkanımız et fiyatlarının yükselişini önleme yönünde adımlar atacağını söylemişti. Bizler de üzerimize düşen görevleri yapıp ortak bir akılla et fiyatlarındaki artışın önüne bir kez daha geçeceğiz.’’

basliksiz-1-001.jpg

ORTAK ÇALIŞMALARLA FİYATLARI SABİTLEDİK

Ekonomik dar boğazın geride kalmasını temenni eden Yardımcı, ‘’2023 yılının ilk çeyreğinde sürekli zamlar konuşuldu. Bizler elimizden geleni yaptık. Vatandaşa zorluk yaşatmayı istemeyiz. Bu konuda birçok araştırma çalışmaları yaptık ve yetkililerle toplantılar düzenledik. Kırmızı et fiyatlarını belirli oranda sabitlenmesi için uğraştık. Her sofrada düzenli şekilde et yenebilmesi için elimizden gelen çabayı gösterdik ve ortak çalışmalar neticesinde fiyatları sabitledik’’ dedi.

basliksiz-2.jpg

PANİK HAVASINA GİRMEYELİM

“Halkımız et fiyatlarındaki söylentilere kulak asmasın” diyen Yardımcı, ‘’Asla bir panik havasına girmeyelim. Panikle hareket ederseniz fırsatçılara gün doğar. Onların istediği şey piyasalarda panik yaratıp fiyatlarda oynamalar yapmak. Piyasalar bir aydır durgun. Herhangi bir dalgalanma söz konusu değil. Kurban Bayramı da yaklaşıyor. Hükümet bir kurulsun piyasalara daha da güven gelecektir. Bizler de ümitliyiz. Temennimiz artışların yaşanmamasıdır’’ şeklinde konuştu.

basliksiz-3.jpg

HAYVAN SAYISI YETERLİ

Türkiye genelinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısında bir sıkıntı olmadığını belirten Yardımcı, ‘’Yine devreye fırsatçılar giriyor. Vatandaşlara hayvan sayısı az şeklinde korku pompalıyorlar. Halkımızın tedirgin olacağı bir durum yok. Ekonomik olarak düzeleceğimize ve daha da ileri gideceğimize inanıyorum. Geçen sene Kurban Bayramı’nda yaklaşık 1 milyon büyükbaş, 2 milyon da küçükbaş hayvan kesimi gerçekleşti. Şu an canlı olarak elimizde 20 milyon büyükbaş, 65 milyon küçükbaş verisi var. Bu rakamlar bilimsel verilerdir. Bu sayı ülkemiz için yeterlidir’’ ifadelerinde bulundu.

basliksiz-3.jpg

KIRMIZI ET İLE EKONOMİ ÖLÇÜLÜYOR

Gıda ürünlerinde kırmızı etten daha fazla zam gören ürünlerin olduğunu söyleyen Yardımcı, ‘’Bir kere popüler bir konu. Kırmızı etle ekonomi ölçülmeye çalışılıyor. Bu fikre katılmıyorum. Tavuk etine kırmızı etten daha fazla zam geldi üç katına çıktı. Yine temel gıda maddelerinden peynire aynı şekilde. Kırımızı et yükselince bize yükleniyorlar. Kırmızı eti gündemden düşürmemiz gerekiyor. Diğer gıda ürünleri içinde çalışma yapılması gerekli. Bizi hedefe koymak bir şeyleri değiştirmez. Ele ele zorlukların üstesinden geleceğiz’’ dedi.

basliksiz-5.jpg

AİLE BESİCİLİĞİNE DÖNELİM

Et fiyatlarının yükselişinin önüne geçebilmek ve toplum olarak kalkınmak için önerilerde bulunan Yardımcı, ‘’Özümüze yani toprağa dönmemiz gerekiyor. Tarıma, hayvancılığa en çok ihtiyacımızın olduğu şu zamanda insanlar hala köylerini bırakıp kente göçüyorlar. Talepler, girişimcilik ve yeni fikirler her zaman etkili olmuştur. Bireysel tarıma, aile besiciliğine dönersek birçok ekonomik zorluğun da önüne geçeriz diye düşünüyorum. Avrupa’da devletten en çok destek alanlar aile besiciliği yapanlardır. Biraz dünyayı takip edelim ve devletimize güvenelim’’ diyerek cümlelerini noktaladı.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksafya.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum