Kamu işçisi zamlı maaşı ne zaman alacak? Kamu işçilerinin zamlı maaşı ne zaman yatacak?

Kamu işçisi zamlı maaşı ne zaman alacak? Kamu işçilerinin zamlı maaşı ne zaman yatacak?

Toplu sözleşme kapsamında kamu işçilerine yüzde 45 zam yapılmasının ardından vatandaşlar Kamu işçisi zamlı maaşı ne zaman alacak? Kamu işçilerinin zamlı maaşı ne zaman yatacak sorularının cevabını merak etmeye başladı.

700 bin kamu işçisinin sözleşmelerinin tamamlanması için sendikalar çalışmalarına devam ediyor. Sendikaların ay sonuna kadar sözleşmeleri yetiştirmesi öngörülüyor. Kamu işçisinin ortalama giydirilmiş ücreti 21 bin lira. Peki, Kamu işçisi zamlı maaşı ne zaman alacak? Kamu işçilerinin zamlı maaşı ne zaman yatacak?

KAMU İŞÇİSİ ZAMLI MAAŞI NE ZAMAN ALACAK?

Kamu işçilerinin sözleşmelerinin tamamlanması ile birlikte işçilerin diğer ay zamlı maaş almaları öngörülüyor. Sözleşmesi bu aya yetişmeyenler birikmiş fark ödemelerini alabilecek.

MESAİ ÜCRETİNDE ARTIŞ

İkinci 6 ay için yüzde 15, artı enflasyon farkı verilmesine karar verilirken, ertesi yıl ise yine 6 aylık dönemlerde yapılacak zamlarda yüzde 10 artışa ilaveten enflasyon farkı dikkate alınacak. Sosyal haklarda ve ek ödemelerde de artış yapıldı. Fazla çalışma ücretleri yüzde 70 yükseltildi. Gece çalışanların ücretlerinin de yüzde 8 zamlı ödenmesi bekleniyor.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.