Kahvaltı festivalinde depremzede esnaflar satış yapıyor

Kahvaltı festivalinde depremzede esnaflar satış yapıyor

Ankara’da düzenlenen 5’inci Kahvaltı Festivali’nde birçok depremzede esnaf yerini aldı. Festival nedeniyle Ankara’da ürünlerini satışa sunan Alkan, “Deprem günü işyerimiz tamamen enkaz oldu. Ev hasarlı. Mecbur Ankara’ya ikamet etmek zorunda kaldık” dedi.

Antakya Kuzeytepe Mahallesi’ndeki 400 metrekarelik tesislerinde günde 4 ton süt işleyen Sütat Süt Ürünleri Sahibi Adem Alkan’ın depremden sonra işyeri tamamen yıkıldı evi ise hasar aldı. Depremden önce günde 500 kilo peynir, tuzlu yoğurt ve birçok süt ürünü üretip toptan satış gerçekleştirdiklerini belirten Alkan, “Deprem günü işyerimiz tamamen enkaz oldu. Ev hasarlı. Mecbur Ankara’ya ikamet etmek zorunda kaldık. Burada da mandırası yıkılmayan arkadaşların tesisinde ürünlerimizi üretip tekrar müşterilerimize ürünleri ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

genel.jpg

MADDİ MANEVİ DESTEK VAR

Yaklaşık 3 aydır Ankara’da ikamet ettiklerini fakat işyerinin enkazı, evinin hasarı ve cenazeleri gibi nedenlerle sürekli Antakya’ya gidip geldiklerini belirten İşletmeci Alkan, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ciddi manada maddi manevi çok ciddi destekleri oluyor. Eş, dost, akrabamızda çoktu sağ olsun onlarında ciddi destekleri oldu. Biz bu şekilde yerleştik işlerimizi devam ettirdik. Ticari olarak burada birçok organizasyon firması da bize destek oluyor. Mesela bugün burada hazırlanan kahvaltı festivalinde bize ücretsiz yer tahsis ettiler. Elimizden geldiğince burada geçimimizi sağlamaya, bunları temin etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

peynir.jpg

TAMAMEN DOĞAL ÜRETİM

Sadece süt ve süt ürünleri üzerine tamamen doğal yollarla üretim gerçekleştirdiklerini belirten Alkan, “Sadece kendi bildiğimiz işi yapıyoruz. Peynir, tereyağı ve tuzlu yoğurt üretiyoruz. Örneğin peynir de hiçbir katkı maddesi kullanmıyoruz. Tamamen süt, peynir mayası ve tuz. Doğal şırdan mayasının klonlanmış hali var kullandığımız, o peynirlerimize ayrı bir kalite veriyor” diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ Tuzlu yoğurdun da üretim şekli şu şekilde ilk önce sütü pastörize olacak derecede pişirirsiniz. Sonra yoğurtla mayalarsınız yani normal taze yoğurtla. İlk önce o taze yoğurt olur. Ondan sonra onu kasalarda tüllerle süzülmesi için kasalara boşaltırız. 3-4 gün boyunca bütün suyu süzülür süzme yoğurt haline gelir. Sonrada o süzme yoğurdu içerisine çok hafif bir tuz atıp 90 derece pişiririz onda sonra sıcak dolum kavanozlara koyarız. Kilosu şu anda 80 lira. Peynirler de yöresel olanlar 160 lira diğer tuzsuz rulo peynir 180 liradan satıyoruz.”

Cemal Emre Kurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.