İşte Ankara’nın “Altın” Parkı: Göletler, yeşil alanlar, su gösterileri…

İşte Ankara’nın “Altın” Parkı: Göletler, yeşil alanlar, su gösterileri…

Dokuz günlük bayram tatili başladı. Bayram tatilinde Ankara’da gezilip görülecek yerlerin başında gelen Altınpark nerede? Altınpark’a nasıl gidilir? Altınpark’ta neler var? Bu soruların cevaplarını sizler için sıraladık.

Memur şehri olarak nitelendirilen Ankara’da bayram tatili öncesi birçok vatandaş memleket ziyaretleri ya da tatil amaçlı şehir dışına çıktı. Peki, Ankara'da gezilebilecek nereler var? Gezilebilecek yerlerin başında tarihi çok öncelere dayanan ve ilk olarak Golf Kulübü olarak kullanılmaya başlayan 1991 yılında park olarak hizmete açılan Altınpark geliyor. Altındağ Aydınlıkevler Mahallesi’nde bulunan şehir içinde yer alması nedeniyle ulaşımı en kolay dinlenme alanlarının başında yer alıyor.

altinpark-cicekler.jpg

ÖDÜLLÜ PARK

Uzun yıllardır Ankaralıya hizmet veren ünü uluslararası platformlara taşınan ve Doğu Akdeniz ülkeleri arasında yılın parkı seçilen Altınpark, 640 bin m2lik yerleşkesiyle Ankara’nın en büyük gezme ve dinlenme alanı olarak yıllardır ismini duyurur. Yüzde 85’ini yeşil alan ve gölet düzenlemelerinin oluşturduğu Altınpark’ta, mevcut alanın yüzde 15’inde ise yapı ve meydanlar mevcuttur. Ankara’nın hâlihazırda hizmet veren en kapsamlı parkı olarak hizmet veren Altınpark; yeşil ile mavinin buluştuğu, eğlence, gezinti, spor ve fuar etkinliklerine ev sahipliği yapan eşsiz bir yerleşkedir. 1977 yılına kadar “Golf Kulübü” olarak kullanılan bu alan, 1985 yılında gerçekleştirilen bir yarışmada birincilik elde eden projenin uygulanmasıyla birlikte bugünkü konumuna gelmiştir. Altınpark, bünyesinde oluşturduğu sosyal tesis ve etkinliklerle modern bir park olmasının yanı sıra Türkiye'de birçok ilki de bünyesinde barındırmaktadır.

altinpark-oturma-alanlari.jpg

ALTINPARK’TA NELER VAR?

Çok büyük bir alana yerleşen ve toplu taşıma ile kolayca ulaşıla bilinen Altınpark’ta neler var? Ankaralıları neler bekliyor? Bilim Merkezi, uluslararası standartlarda fuar ve kongre merkezi, anaokulu ve yaz okulu, büfe ve lokantaları, müzikli ve ışıklı su gösterileri, oyun ve eğlence alanları, göl kıyısındaki amfileri, paten alanı, kayıkları, çarpışan botları, elektrikli gezinti arabaları, mini gezinti treni, atları, otoparkları ile Altınpark'ta hayatın bütün renklerini bulmak mümkündür. Bütün bu güzellikleri huzur içinde yaşayabilmeniz için Altınpark'ın özel güvenlik sistemi 24 saat görev başındadır. Özellikle ailelerin şikâyetçi olduğu park ve benzeri alanlardaki bazı olumsuz tutum ve davranışlar yönetim anlayışımızın önemli bir farkı olarak aldığımız etkili tedbirlerle ortadan kaldırılmıştır.

altinparktaki-atlar.jpg

ŞEHRİN İÇİNDE AT TAVLASI

Altınpark içerisindeki keyifli bahçesi, eşsiz lezzetleri ve göl manzarası ile misafirlerini ağırlamaktadır. İtalyan mutfağı meraklılarını cezbeden İtalyan restorantı ve farklı lezzetler sunan kafeteryalar, Altınpark’ta her beğeniye ve damak tadına hitap eden mekânlar olarak ilgi görmektedir. At Tavlası; yetişkinlerin at binme keyfini yaşayabilecekleri ve aynı zamanda çocukların ponny atları ile güvenli gezinti yapabileceği farklı bir etkinlik olarak, Altınpark aktiviteleri arasında yer almaktadır. Go-kart, akülü arabalar, çarpışan arabalar, maneji ve bitki evi, her gün sayısız meraklısını ağırlamaktadır. İçerisinde su bisikletleri olan havuzlar, ailelerin huzurlu bir göl gezintisi yapmalarına imkân sağlarken, yürüyüş alanları, çocuklar için oyun parkları ve yeşil alanlar, Başkent’in yoğun kalabalığından uzaklaşmak ve doğayla baş başa kalarak dinlenmek isteyenler için kusursuz hizmet sunmaktadır. Akşam saatlerinde çeşitli konser ve etkinliklere ev sahipliği yapan Altınpark, Ankara’nın nefes alınabilecek ve huzur içinde vakit geçirilebilecek en benzersiz parkıdır.

altinparktaki-aileler.jpg

ALTINPARK’A NASIL GİDİLİR?

Şehrin içinde kolay ulaşımı ile Ankaralıların tercihi olan Altınpark’a nasıl gidilir? Ankara Altınpark'a toplu taşıma ile ulaşım için 438,488,492,493,494 numaralı otobüs hatlarını ya da M4 metro hattını kullanabilirsin. Aynı şekilde güzergâh üzerindeki dolmuşlar ile de şehir merkezi olan Ulus- Sıhhiye ve Kızılay’dan çok rahat bir şekilde ulaşa bilirisiniz.

Faruk Gökyurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum