İş dünyası ekonomik ve sosyal hedefler için bir araya geldi

İş dünyası ekonomik ve sosyal hedefler için bir araya geldi

GGYD tarafından 63’üncü İş’te Fırsat Toplantısı düzenlendi. Toplantıda ekonomik ve sosyal hedefler için iş dünyası olarak her alanda iş birliğine açık olunduğu belirtildi. İş dünyasına gençler için staj seferberliği çağrısı da yapıldı.

Ankara’da Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) tarafından bu yıl İş’te Fırsat toplantılarının 63’üncüsü gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan GGYD Genel Başkanı Nezih Allıoğlu, iş dünyası ve sivil toplum temsilcileri olarak ekonomik ve sosyal hedeflerini gerçekleştirmek için her alanda iş birliği ve ortak çalışmaya açık olduklarını ifade etti. Allıoğlu, “Sivil toplum olmadan yönetim sürecinin bir ayağı eksik kalır. Türkiye ekonomisinin büyümesi, insan kaynağımızı iyileştirmek için her zamankinden çok ve birlikte çalışmak durumundayız” dedi. Allıoğlu, iş dünyasına gençler için staj seferliği başlatma çağrısı yaptı. Ankara ve çevresinden birçok sektörden iş insanının bulunduğu toplantıda bu ayki konuk ise Eğitim Bilimci Dr. Özgür Bolat oldu. Dr. Özgür Bolat ‘Başarılı ve mutlu çocuk nasıl yetiştirilir?’ konulu sunum gerçekleştirdi. Toplantıda aynı zamanda GGYD Üyeleri kendi sektörleriyle ilgili konuşma ve sunum gerçekleştirdi.

nezihallioglu2.jpg

STAJ SEFERBERLEĞİ BAŞLATALIM

63. İş’te Fırsat Toplantılarının açılış konuşmasını gerçekleştiren GGYD Genel Başkanı Nezih Allıoğlu, Türkiye’de kişi başına milli geliri artırmanın yolunun eğitimden geçtiğini vurguladı. Allıoğlu, “Türkiye’de Yüksek Öğretim Kurulu verilerine göre 200’den fazla üniversitemiz ve 8 milyonun üzerinde üniversite öğrencimiz bulunuyor. Bu rakam bazı küçük Avrupa ülkelerinin nüfusundan daha fazla. Bu nüfusun doğru yönetilmesi ve bu konuda eğitimcilerin, akademisyenlerin görüşlerine değer verilmesi gerekiyor. Meslek yüksekokullarımızın potansiyeli yüksek, nitelikli gençler yetiştiriyorlar. Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak eğitim politikaların oluşturulmasına katkı vermeye, mesleki eğitimde okullar, üniversiteler ile reel sektörün buluşması için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bizlere düşen gençlerimize iş, istihdam, staj imkânları sağlamak, bu imkanların artması için daha çok çalışmak ve gençlerimize rehberlik etmektir. Bu durumda gelin bugün burada bir staj seferberliği başlatalım. Her birimiz şirketlerimizde stajyer istihdamını artıralım” dedi.

nezihallioglu3.jpg

“SİZİN ENERJİNİZE VE PARLAK FİKİRLERİNİZE İHTİYACIMIZ VAR”

Yaptığı konuşmada gençlere de seslenen Allıoğlu, “Bugün en iyi doktorlarımız, mühendislerimiz, akademisyenlerimiz umudu ve kaliteli bir geleceği yurt dışında arıyorlar. Habitat Derneği’nin düzenlediği ‘Gençlerin İyi Olma Hali Raporu’na göre gençlerin sadece yüzde 45,6’sı yaşamından memnun. Buradan gençlere de sesleniyorum: “Hayallerinizi ülkenizde ve ülkeniz için kurun. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe hitabında söylediği gibi; ‘Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur.’ Gençler bu nedenle eğitim dışında hiçbir sebeple ülkenizi terk etmeyin. Bizlerin sizlere, sizin enerjinize ve parlak fikirlerinize ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

ozgurbolat2.jpg

“MUTLULUK BAŞARI ODAKLI MUTLULUK DEĞİLDİR”

63’üncü İş’te Fırsat Toplantılarının bu ayki konuğu olan Eğitim Bilimci Dr. Özgür Bolat ise ‘Başarılı ve mutlu çocuk nasıl yetiştirilir?’ konulu sunumunda “Değer odaklı olmayan insanlar kendini güvende hissetmezler. Değer odaklı olduğunuzda ve güvende hissettiğiniz anda enerjinizi nereye verirsiniz? işinize ve başarıya verirsiniz. Dış kaynaklar hırslı olur iç kaynaklar azimli olur. Dış kaynaklar koltuğundan güç alır. İç kaynaklar koltuğuna güç verir. Dış kaynaklar, “Ne olmak istiyorum?” sorusuna iç kaynaklar “Ne yapmak istiyorum?” sorusunu sorar. Dış kaynaklar hedef odaklı, iç kaynaklar vizyon odaklıdır. Dış kaynaklı öğretmen müfredatı yetiştirir. İç kaynaklı öğretmen çocuğu yetiştirir. Çok farklıdır, mutluluk başarı odaklı mutluluk değildir. Çocuğuna zorla yemek yedirmeye çalışan ebeveyn davranışları çocuğa ne mesaj verir? Senin özün değerli değil. Sen benim istediğimi yaparsan sevdiğimi alırsın. İstediğimi yapmazsan küserim. Bu çocuk değerli hisseder mi? Hissetmez ve bu çocuklar kendi özlerinden güven almayı bırakır. Özgüvensiz bu şekilde hayata başlar. Anne baba çocuğunu sever mi peki? Her anne baba çocuğunu sever. Seviyorsa özgüvensiz çocuklar neden var? Yanlış veya fazla olan şey aslında sevgi değil. Anneler olayın özü ne biliyor musunuz? Her anne baba çocuğunu sever ama her zaman sevgi ilişkisi kuramaz” dedi. 63. İş’te Fırsat Toplantıları toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Göknur Çekinmez/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.