“İnsanlar pandemiden sonra doğal olana dönüyor”

“İnsanlar pandemiden sonra doğal olana dönüyor”

Gazetemize konuşan Bayraktaroğlu Ahşap İşletmecisi Songül Bayraktaroğlu, “İnsanlar pandemiden sonra doğal olana dönüyor. Ahşap, insanların daha huzurlu hissedip, severek bir şeyler yapabilmesini sağladığı için tercih ediliyor” dedi.

Ahşap ürünlerin yapımı ve tasarımına ilişkin olarak İşletmeci Songül Bayraktaroğlu gazetemize konuştu. İşletmeci Bayraktaroğlu, “Ürünlerimiz tamamen el işçiliği ile ceviz ağacından üretiliyor. Çok farklı otantik modellerimiz var sunum, dekoratif amaçlı ya da mutfak işlerinde kullanılabilir. Modelleri eşimle birlikte yapıyoruz. Daha çok onun yaratıcılığı var. Tabi farklı modeller olursa hoşumuza giden onlardan da kalıp oluşturuyoruz” dedi.

arabaslik.jpg

DAYANIKLILIK NEDENİYLE TERCİH CEVİZ AĞACI

Ahşabın her şekilde doğaya geri dönüşünün kolay sağlandığını, bu yüzden doğayı ve ahşabın samimiliğini sevenlerin ilk tercihinin ahşap olduğu söyleyen Bayraktaroğlu, ürünlerde ceviz ağacı kullandıklarının altını çizerek, “Ceviz ağacı ülkemizde birçok yerde yetişen en değerli ağaçlardan bir tanesi. Sebebi sert, sağlam ve kullanışlı olması, görüntü olarak o sıcaklığı vermesi. Çünkü çok güzel damarları var. Güzel bir ahşap görüntüsü oluşturuluyor. Bu yüzden ceviz ağacını kullanıyoruz” dedi.

genel.jpg

BİR ÜRÜN YAKLAŞIK 4 SAAT SÜRÜYOR

Ürünlerin yapımı hakkında bilgi veren Bayraktaroğlu, eşinin uzun süredir bu işle uğraştığını kendisinin de işten ayrıldıktan sonra yaklaşık bir yıldır sürekli ve severek ilgilendiğini söyledi. Bayraktaroğlu, “Ahşabın önce kurumuş olması gerekiyor. Kuruduktan sonra da şekillendiriyor kesiliyor zımparalanıyor derken bir tanesi için yaklaşık gün demeyeyim de her gün tabi belirli saatlerde ve toplamda 3-4 saatte bir model üretiyoruz. Yani her gün farklı işlemlerden geçerek çizim, şekillendirme, kesim ve zımparalama gibi toplam 3-4 saati alıyor” ifadelerini kullandı.

urunler.jpg

YAĞLAMAK ÖMRÜNÜ UZATIYOR

Bayraktaroğlu, tamamen el işçiliği ve ceviz ağacı kullanılarak yapılan ürünlerini sosyal medya hesabı üzerinden satışa sunduğunu söyledi. Fiyatlarının kullanım amacına bağlı olarak 180 ile 450 Türk lirası arasında değiştiğini belirten Bayraktaroğlu, ahşap ürünlerin ömrünün nasıl uzatılacağı hakkında ise şunları söyledi: “Normal deterjanlı su ile temizlenebilir. Biz zımpara işleminden sonra gıda ile teması olacağı için zeytinyağı veya ayçiçek yağı ile yağlıyoruz. Herhangi bir kimyasal kullanılmıyor. Müşterilerimize de temizlikten sonra arada bir yağladıklarında ahşabın ömrünü uzatacağını daha sağlam bir yapıya sahip olacağı için daha uzun süreli kullanılacağını söylüyoruz.”

Cemal Emre Kurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.